Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Kliniklerinde Çalışan Ebe ve Hemşirelerin Erkek Hemşirelere Yönelik Görüşlerinin Belirlenmesi
2018
Dergi:  
Sağlık Bilimlerinde Değer
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinde çalışan ebe ve hemşirelerin erkek hemşirelere yönelik görüşlerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Gereç ve Yöntemler: Tanımlayıcı tipte kesitsel bir araştırmadır. Araştırmanın evrenini Elazığ il merkezinde bulunan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi, Harput Kadın-Doğum ve Çocuk hastanesi, Özel Anadolu hastanesi, Özel Medical Park hastanesinin kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinde çalışan 86 ebe ve hemşire oluşturmuştur. Çalışmanın örneklemini çalışmaya katılmayı kabul eden 62 kişi oluşturmuş, 24 kişi ise çalışmaya katılmayı reddetmiştir. Veriler araştırmacılar tarafından literatür taranarak hazırlanan anket formu ile toplanmıştır. Veriler yüzde, frekans hesaplamaları ile Pearson Ki-kare testi kullanılarak değerlendirilmiştir. Bulgular: Katılımcıların %72.6’sı eğitim alırlarsa erkeklerin de hemşirelik yapabileceğini, %71’i erkek hemşirelerin iyi bakım verebileceğini belirtmelerine rağmen %71’i erkek hemşirelerin erkek hastaların daha çok olduğu alanlarda çalışmaları gerektiğini, %74.8’i erkek hemşirelerin doğumhanede çalışamayacağını, %54.8’i erkek hemşirelerin sadece güç gerektiren alanlarda çalışabileceğini, %62.9’u erkek hemşirelerin doğum servisinde çalışamayacağını belirtmişlerdir. Jinekoloji kliniğinde çalışanların ‘Erkek hemşireler doğum ve süt izni gibi izinleri olmadığı için tercih sebebi olabilir’ ifadesini onaylama oranları anlamlı olarak yüksek bulunmuştur (p=0.022). Mesleki deneyimi 11 yıl ve üstünde olan katılımcıların ‘Hemşirelik mesleği kadın mesleğidir’ ifadesini onaylama oranları istatistiksel olarak yüksek bulunmuştur (p=0.037). Sonuç: Katılımcılar eğitim alınırsa erkeklerin de hemşirelik yapabileceğini belirtmiş, ancak erkek hemşirelerin doğumhanede çalışamayacağını, erkek hemşirelerin erkek hastaların yoğunlukta olduğu alanlarda çalışması gerektiğini belirtmişlerdir. Erkek hemşirelerin her klinikte çalışabileceği konusunda eğitim önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sağlık Bilimlerinde Değer

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 2.591
2023 Impact/Etki : 0.131
Sağlık Bilimlerinde Değer