Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Plasenta Akreta Spektrumuna Bağlı Olarak Sezaryen Histerektomi Uygulanan Hastaların Postoperatif Mesane Fonksiyonlarının Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Plasenta akreta, inkreta ve perkretayı içeren plasenta akreta spektrumu (PAS), anormal bir plasental invazyonu tanımlar. PAS, mesane, üreter ve bağırsak gibi komşu organların artmış mortalite ve morbidite ve yaralanması ile ilişkilidir. Literatürde mesane en sık yaralanan organ olarak bildirilmektedir. Çalışmamızda PAS için yapılan postpartum histerektomi sonrası mesane fonksiyonlarını ve inkontinans sıklığını değerlendirmeyi amaçladık. Materyal ve Metot: Ocak 2016 – Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen tek merkezli prospektif bir çalışmadır. Elektif sezaryen operasyonu planlanan ve PAS nedeniyle peripartum histerektomi uygulanan toplam 81 hasta dahil edildi. Ulaşılamayan veriler nedeniyle 22 hasta çalışma dışı bırakıldı. Hastalar mesane yaralanması olan (n=20) ve mesane yaralanması olmayan (n=25) olmak üzere iki gruba ayrıldı. Ayrıca mesane yaralanması olan grup ≥2 cm (n=8) ve <2 cm (n=12) olacak şekilde iki alt gruba ayrıldı. Bulgular: İki grup arasında sosyodemografik özellikler arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktu. Laboratuvar parametreleri açısından iki grup arasında anlamlı fark bulunmadı. İlk işeme hissi, normal işeme isteği, mesane boşaltma süresi, maksimum üretral basınç, mesane basıncı, maksimum üretral kapanma basıncı ve rezidüel hacim (p>0,05), güçlü işeme isteği (p>0,05) açısından iki grup arasında anlamlı fark yoktu 439,2±70,05’e karşı 391±67,34, p=0,024) ve maksimum mesane kapasitesi (400,8±65,76’ya karşı 351±57,39, p=0,011) mesane yaralanması grubunda anlamlı olarak daha düşüktü. Aynı şekilde alt gruplar karşılaştırıldığında da laboratuvar parametreleri açısından sosyodemografik özelliklerde farklılık yoktu (p>0,05). Sonuç: PAS için histerektomi sırasında mesane hasarının postoperatif sonuçlarına dikkat edilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Assessment of postoperative mesh functions of patients applied Caesaric hysterectomy related to the spectrum of plasenta acreta
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: The placenta acretate spectrum (PAS), which contains plasenta acretate, incretate and percrate, defines an abnormal placental invasion. PAS is associated with increased mortality and morbidity and injury of neighboring organs such as the urethra, the edema and the intestine. In literature, the urine is as the most frequently injured organ. In our study, we aimed at assessing the postpartum hysterectomy mesh functions and incontinence frequency for PAS. Material and Method: It is a single-centric prospective study conducted between January 2016 and January 2018. A total of 81 patients planned and applied peripartum hysterectomy due to the PAS was included. 22 patients were dismissed due to unavailable data. Patients were divided into two groups, n = 20 and n = 25 with a mesh injury. The group, which has been wounded by the urethra, was also divided into two subgroups, which would be ≥2 cm (n=8) and <2 cm (n=12). Results: There was no statistically meaningful difference between the sociodemographic characteristics between the two groups. There was no significant difference between the two laboratory parameters. There was no meaningful difference between the two groups in terms of the first sense of digestion, normal digestion desire, mesh release time, maximum uretral pressure, mesh pressure, maximum uretral closing pressure and residual volume (p>0,05), strong digestion desire (p>0,05) and 439,2±70,05 vs 391±67,34, p=0,024) and maximum mesh capacity (400,8±65,76 vs 351±57,39, p=0,011) was significantly lower in the group of mesh injuries. Similarly, compared to subgroups, there was no difference in sociodemographic characteristics in terms of laboratory parameters (p>0,05). The result: the postoperative results of mesh damage during hysterectomy for PAS should be observed.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 517
Atıf : 360
2023 Impact/Etki : 0.009
Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi