Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
İnönü Üniversitesi Tıp ve Spor Bilimleri Fakültelerindeki Öğrencilerin İçme Suyu Tercihleri
2021
Dergi:  
Fırat Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: İnsanların içme suyu olarak kullandıkları kaynaklar; musluk suyu, ambalajlı su ya da arıtılmış sulardır. Musluk suyuna yönelik sağlık kaygılarının olması ve ambalajlı suyun daha sağlıklı olduğu fikri, ambalajlı su tüketimine verilen önemi arttırmıştır. Bu çalışmanın amacı, İnönü Üniversitesi Tıp ve Spor Bilimleri Fakültelerindeki öğrencilerin içme suyu tercihlerini ve bu tercihlere etki eden faktörleri belirlemektir. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı tipte kesitsel bir çalışma olan bu çalışmanın evrenini İnönü Üniversitesi Tıp ve Spor Bilimleri Fakültelerinde okuyan 1861 öğrenci oluşturmaktadır. Örneklem büyüklüğü %95 güven aralığında, %80 güçle 256 olarak hesaplanmıştır. Verilerin toplanmasında kullanılan anket formunun birinci bölümü öğrencilerin sosyodemografik özelliklerinden, ikinci bölümü ise öğrencilerin içme suyu tercihleri ile ilgili sorulardan oluşmaktadır. İstatistiksel analizlerde Ki kare testi kullanılmış, tüm değerlendirmelerde p <0.05 düzeyi anlamlı olarak kabul edilmiştir. Bulgular: Öğrencilerin %69.2'si musluk suyunu, %56.9'u ambalajlı suyu içme suyu olarak tercih etmektedir. Tıp fakültesinde okuyan öğrencilerin % 66.7'si pet/ince plastik kullanırken Spor Bilimleri fakültesinde okuyan öğrencilerin %53.3'ü pet/ince plastik kullanmaktadır. Sonuç: Çalışma grubundaki öğrencilerin içme suyu olarak ilk sırada musluk suyunu tercih ettiği görülmüştür. Musluk suyunu tercih etmeme nedeni tat, hijyen, renk/bulanıklık olarak belirtmişlerdir. Bunun yanında çalışma grubundaki öğrencilerin içme suyunun içeriğine ve ambalaj tercihine yeterli önemi vermedikleri görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Drinking water for students at the Faculty of Medicine and Sports Sciences of Inönü University
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: The sources that people use as drinking water are: water, packaged water or refined water. The idea that there are health concerns about water and the idea that packaged water is healthier has increased the importance given to the consumption of packaged water. The aim of this study is to determine the drinking water preferences of students at the Faculty of Medicine and Sports Sciences of the University of Inönü and the factors affecting these preferences. Tools and Methods: The universe of this study, which is a distinctive type of study, is formed by 1861 students studying at the Faculty of Medicine and Sports Sciences of the University of Inönü. The sample size is calculated at 95% confidence range, with 80% power to 256. The first part of the survey form used in the collection of data consists of the students’ sociodemographic characteristics and the second part of questions about the students’ drinking water preferences. In statistical analyses, the Ki square test was used, and in all evaluations the level p <0.05 was considered meaningful. Results: 69.2% of students prefer moisturizer water and 56.9% prefer packaged drinking water. 66.7% of students studying at the Faculty of Medicine use pet/min plastic while 53.3% of students studying at the Faculty of Sports Sciences use pet/min plastic. The result: Students in the study group have shown that drinking water is preferred in the first place. The reason why I prefer moisturizing water is the taste, hygiene, color/colour. In addition, the study group found that students did not give sufficient importance to the content of drinking water and the preference of packaging.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Fırat Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 453
Atıf : 762
2023 Impact/Etki : 0.142
Fırat Tıp Dergisi