Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 56
 İndirme 12
Politik Cepheleşmede Vatan Cephesi’nin “Muş İline” Yansımaları (1958-1960)
2020
Dergi:  
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk siyasal geleneğinde partiler arasındaki cepheleşmeler 1950’li yıllarda da devam etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde iktidara karşı muhalefet partileri arasında iş birliği yapmak suretiyle başlayan süreç Başbakan Adnan Menderes’in Vatan Cephesi’nin teşekkül edileceğine dair açıklamasıyla devam etmiştir. Adnan Menderes’in konuşmasından sonra Muş Demokrat Parti İl teşkilatları da kendi saflarına katılımları sağlamak amacıyla çalışmalar yapmışlardır. Bu çalışmalar neticesinde Muş’ta da Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer partilere üye olan vatandaşlar Vatan Cephesi’ne katıldıklarını Başbakan Adnan Menderes’e ve Demokrat Parti Genel Merkezi’ne bildirmişlerdir. Partiler arasındaki bu seçmen kaymalarının Muş İline yansımaları da ildeki siyasi dengelerin değişmesine ve politik mücadelenin daha da artmasına yol açmıştır. Bu çalışma 1958-1960 döneminde Vatan Cephesi’nin Muş İlinin politik atmosferini nasıl ve ne şekilde etkilediğini ele alıp incelemiştir.

Anahtar Kelimeler:

Reflections of the "Mush Illine" of the Patriotic Front in Political Front (1958-1960)
2020
Yazar:  
Özet:

In the Turkish political tradition, the fronts between the parties continued in the 1950s. The process, which began with the cooperation between the opposition parties under the leadership of the Republican People's Party against power, continued with the announcement of Prime Minister Adnan Menderes that the Vatan Front will be established. After the speech of Adnan Menderes, the Muş Democratic Party provincial agencies also worked to ensure their own lines of participation. As a result of these studies, citizens who were members of the Republican People's Party and other parties in Muş also that they joined the Vatan Front to Prime Minister Adnan Menderes and the Democratic Party General Center. The reflections of these voter shifts between the parties have also led to a change in the political balance in the province and to an increase in political struggle. This study examined and examined how and how the Vatan Front influenced the political atmosphere of the Muş province in the period 1958-1960.

Anahtar Kelimeler:

The Reflections Of Fatherland Front To “the Mus Province” In The Political Confrontation(1958-1960)
2020
Yazar:  
Özet:

The confrontations between the parties in the Turkish political tradition continued in the 1950s as well. The process, which started with the efforts for coperation by the opposition parties against the government under the leadership of the Republican People’s Party, continued with the statement of Prime Minister Adnan Menderes that a Fatherland Front would be formed. After the speech of Adnan Menderes, the Muş Democrat Party provincial organizations also worked to ensure peoples’ participation into their sides. As a result of these efforts, many people which were members of the Republican People’s Party and other opposition parties in Muş, informed the Prime Minister Adnan Menderes and the Democrat Party Headquarters individually or collectively that they joined the Democrat Party and Fatherland Front. The reflections of these electoral shifts between the parties in the province of Muş led to the change of the political balances in the province and the increase of the political struggle between the parties. This study handled and examined how and in what way the Fatherland Front affected the political athmosphere of the Muş province during the 1958-1960 period.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.189
Atıf : 4.870
2023 Impact/Etki : 0.227
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi