Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
OSMANLI TARİHİNDE LEVENDLER
2019
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Osmanlı Tarihinde Levendler kitabı şimdiye kadar levendler hakkında kaleme alınmış en kapsamlı çalışma olup askeri bir terim olarak levend tabirinin zihinlerde yeniden şekillenmesine imkân vermektedir. Zira askeri bir terim olarak “levend” tabirinin zihinlerde bıraktığı ilk intiba Osmanlı donanmasında hizmet gören nizami bir askeri sınıf olduğu yönündedir.  Fakat gerçekte durum tam olarak böyle değildir. “Levend” denildiğinde sadece “deniz askeri” akla gelmemeli aynı zamanda kara birliklerinde görev yapan levendlerin de olduğu bilinmelidir. Eserin üzerinde durup dikkat çektiği bir diğer önemli husus ise levendlerin nizami teşkilata sahip askeri birlikler olup olmadığı meselesidir. Bu yönüyle Osmanlı Devleti’nin her anlamda nizamlı ve düzenli bir askeri sistemi olduğu görüşüne bir anti tez niteliğindedir. Eser, bu problem alanlarını tartışmaya açması ve yanlış oturmuş bilgilerin düzeltilmesi açısında oldukça önemlidir. 

Anahtar Kelimeler:

OSMANLI TARİHİNDE LEVENDLER
2019
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

In the Ottoman history, the Levendler book is the most comprehensive work that has ever been written about the Levends and allows for the re-formation of the Levend character as a military term in the minds. Zira is a military term that the first inhibition that the "levend" character leaves in mind is that it is a national military class serving in the Ottoman Navy.  But in fact, the situation is not exactly that way. When it is said "Levend" it should not only be understood as "marine soldiers"; it should also be known that there are levends who serve in the marine troops. Another important point that the work stands on and attracts attention is the question of whether the Levends are military units with the Nazi organization. In this regard, it is an anti-thesis to the view that the Ottoman State is a regular and regular military system in all respects. The work is very important in terms of opening these problem areas to debate and correcting the wrong-seated information.

0
2019
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 387
ANASAY