Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Göçmenler ve Mülteciler: Travma, Sürekli Yas, Önyargı ve Sınır Psikolojisi
2021
Dergi:  
Middle East Journal of Refugee Studies
Yazar:  
Özet:

Göç ve göçmen krizi artan ırkçılıkla beraber son dönemlerde gündemde oldukça geniş bir yer kaplamaktadır. Her ne kadar taraflar bu olguyu yeni bir hadise/krizmiş gibi düşünseler de esasında göç milletlerin oluşumunda ve idamesinde güçlü bir role sahiptir. İlk atalarımızın yeni yurt arayışı ile beraber Etiyopya’dan başlayan göç macerası, tarihin doğal akışında Latinleri Germenlerle, Türkleri Ortadoğu milletleriyle ve daha nicelerini başka niceleriyle tanıştırıp yeni bir bütün haline getiren bir dönüştürücü görevi görmüştür. Fakat belirtilmelidir ki bu süreç her zaman barış ve esenlik içerisinde gerçekleşmemiştir. Halkların “kendisi olmayan” karşısındaki korkusu birbirlerine karşı düşmanca tutum ve davranışlar sergilemelerine yol açmıştır. Mesele ekonomi, siyaset bilimi, sosyoloji gibi birçok disiplin tarafından incelenebileceği gibi psikolojik bir değerlendirmeye de ihtiyaç duymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Migrants and Refugees: Trauma, Continuous Law, Prejudice and Border Psychology
2021
Yazar:  
Özet:

Migration and immigration crisis, along with increasing racism, has taken a very broad place in recent periods in the day. Although the parties consider this fact as a new event/crisis, it has a strong role in the formation and execution of immigration nations. The immigration adventure, which began from Ethiopia with the new homeland search of our first ancestors, has seen a transformative mission in the natural flow of history to introduce the Latinos with the Germans, the Turks with the Middle East nations and more in other quantities and to make them a new whole. But it should be noted that this process has not always occurred in peace and peace. The fear of the peoples of “not themselves” has led to hostile attitudes and behaviors against each other. The issue also requires a psychological assessment as it can be studied by many disciplines such as economics, political science, sociology.

Anahtar Kelimeler:

Migrants and Refugees: Trauma, Continuous Grief, Prejudice and Border Psychology
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Middle East Journal of Refugee Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 75
Atıf : 73
2023 Impact/Etki : 0.071
Middle East Journal of Refugee Studies