Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
BRIC-T Ülkelerinde Yenilenebilir Enerji Tüketiminin Ekonomik Büyüme Üzerindeki Etkisi: Panel Veri Analizi
2024
Dergi:  
İşletme
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı BRIC-T (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Türkiye) ülkelerinde brüt sabit sermaye oluşumu, ticari açıklık, doğrudan yabancı yatırımları kontrol değişkeni olarak dikkate alarak yenilenebilir enerji tüketiminin ekonomik büyüme üzerindeki etkisini incelemektir. 1990-2020 dönemine ait veriler kullanılarak hem panel geneli hem de ülke bazlı olarak analizin yapıldığı çalışmada Driscoll & Kraay tahmincisi kullanılmıştır. Panel sonuçlarına göre yenilenebilir enerji tüketimi, ticari açıklık ve doğrudan yabancı yatırımlar değişkenleri istatistiksel olarak anlamsızdır. Ülkeler ayrı ayrı değerlendirildiğinde, yenilenebilir enerji tüketiminin ekonomik büyüme üzerindeki etkisi farklılık arz etmektedir. Buna göre Çin, Hindistan, rusya’da negatif etki, Brezilya ve türkiye’de ise pozitif etkilemektedir. Ancak sadece Hindistan ve türkiye’de istatistiksel olarak anlamlıdır. Bütün ülkelerde brüt sabit sermaye oluşumundaki artış büyümeyi pozitif etkilemektedir ve istatisiksel olarak anlamlıdır. Ticari açıklığın büyümeye etkisi Brezilya (pozitif), Çin (pozitif) ve Hindistan’da (negatif) istatistiksel olarak anlamlıdır. Doğrudan yabancı yatırımlar sadece Çin ve Türkiye’de istatistiksel olarak anlamlıdır. Doğrudan yabancı yatırımlar büyümeyi Çin’de olumsuz, Türkiye’de olumlu etkilemektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Renewable Energy Consumption On Economic Growth In Bric-t Countries: Panel Data Analysis
2024
Dergi:  
İşletme
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the impact of renewable energy consumption on economic growth in BRIC-T countries (Brazil, Russia, India, China and Turkiye). In doing that, we consider gross fixed capital formation, trade openess, and foreignd direct investment as control variables. The Driscoll & Kraay estimator is used in the study in which both panel-wide and country-based analysis is performed using data for the period 1990-2020. According to the panel results, renewable energy consumption, trade openness and FDI variables are statistically insignificant. When countries are analyzed separately, the impact of renewable energy consumption on economic growth varies. Accordingly, it has a negative effect in China, India, Russia and a positive effect in Brazil and Turkiye. However, it is statistically significant only in India and Turkiye. In all countries, the increase in gross fixed capital formation has a positive effect on growth and is statistically significant. The effect of trade openness on growth is statistically significant in Brazil (positive), China (positive) and India (negative). FDI is statistically significant only in China and Turkiye. FDI affects growth negatively in China and positively in Turkiye.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İşletme

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 4.733
Atıf : 25.914
İşletme