Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
MEHMET EMİN YURDAKUL'UN ADANA GÜNLERİ VE DAĞLILAR HİTABESİ
2021
Dergi:  
Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature
Yazar:  
Özet:

Çukurova ve Adana çok önemli sanatçılar yetiştirmiş bir coğrafyadır. Türkiye’nin büyük, gelişmiş bir ili olan Adana’ya görevle gelen pek çok sanatçı burada sanatlarını besleyip geliştirmişlerdir. Hatta Adana, hapis ve sürgün edilen sanatçılara da ev sahipliği yapmıştır. Mehmet Emin Yurdakul, 1921 yılı Nisan’ında Anadolu’ya geçerek şiirleriyle, hitabeleriyle Kurtuluş mücadelesine katkıda bulunmuştur. İnebolu, Ankara, Antalya’dan sonra Adana’ya gelmiş ve burada bir süre kalmıştır. Adana’dan ayrılıp Antalya’ya geçtiğinde şairi çok seven Adanalılar Atatürk’e müracaat ederek onun bir süre daha Adana’da kalmasını istemişler, Atatürk’ün de onayıyla Mehmet Emin dönerek bir süre daha Adana’da kalmıştır. 1920’de Fransızlarla yapılan Ankara anlaşması üzerine Adana kurtulmuş, Mehmet Emin, Adana’da Dağlılar adlı hitabesini söylemiştir. Bu hitabe kurtuluşun ilk hitabesi özelliğini taşımaktadır. Yazı Mehmet Emin’in Adana’ya gelişini, hitabesinin kısa bir değerlendirmesini içermekte, söz konusu hitabenin özgün ve tam metninin okuyucuyla buluşturulmasını amaçlamaktadır. Hitabenin tam metnini verdiğimiz için hitabeden yaptığımız alıntılarda sayfa numarası belirtmedik.

Anahtar Kelimeler:

The Day of Muhammad and the Mountains
2021
Yazar:  
Özet:

Cukurova and Adana are a geography that has grown very important artists. Many artists who came to Adana, a large, developed country of Turkey, have been feeding and developing their art here. Adana also hosted prisoners and deported artists. Mehmet Emin Yurdakul passed to Anadolu in April 1921 and contributed to the Liberation struggle with his poems and speeches. Inebolu, Ankara, came to Adana after Antalya and stayed here for a while. When he left Adana and passed to Antalya, Adanals who loved the poet very much asked Atatürk to stay in Adana for a while, with the approval of Atatürk, Mehmet Emin returned and stayed in Adana for a while. In 1920, on the Ankara agreement with the French, Adana was rescued, and Mehmet Emin said his term "Mountains" in Adana. This is the first feature of the rescue. The letter includes the arrival of Mehmet Emin to Adana, a brief assessment of his speech, the aim of which is to meet the original and complete text of the speech with the reader. Because we gave the full text of the quote, we did not specify the page number in the quote.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 576
Atıf : 903
2023 Impact/Etki : 0.109
Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature