Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 115
 İndirme 18
S.M.M.M’lerin Finansal Okuryazarlık ve Finansal Tablo Okuryazarlık Düzeyinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma: Tunceli ve Elazığ Örneği
2020
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz gelişen ekonomisine adapte olmak adına fikir kirliliğiyle yanlış bilgi sahibi olmamak için finansal ve mali tablolar hakkındaki terimleri bilip, bu terimlerin finansal piyasaya etkilerini çözümleyip, işletmelere ayna tutmak bir zorunluluk haline gelmiştir. Bunun yanında finansal farkındalığın oluşması işletmelerin özenli ve gerekli finansal donanıma sahip olan, mali tabloları okuma kabiliyeti gelişmiş, muhasebe ile ilgili işlemlerini yürüten Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (S.M.M.M.) açısından duyarlılığın yüksek olmasıyla ilişkilidir. Bu bağlamda Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin ekonomi açısından dağarcıklarında yer alan kuramların gerçeklikleriyle yüzleşmeleri hem kendilerini geliştirmeleri için hem de verdikleri hizmeti doğru bir şekilde aktarmaları için önemlidir. Bu bağlamda bu çalışmanın amacı Tunceli ili ve Elazığ ilinde bulunan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin finansal ve mali tablo okuryazarlık düzeylerini ölçmeye çalışmaktır. Bu çalışmayı yaparken özellikle finansal ve mali tablo okuryazarlık hakkında yapılan çalışmalardan literatür taraması yapılacaktır. Daha sonra Tunceli ve Elazığ illerindeki Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerine önceden belirlenmiş demografik ve finansal bilgileri içeren anket uygulaması yapılacaktır. Çalışmamızda çoktan seçmeli anket uygulanmış olup anketler S.P.S.S. paket programında analiz edilmiştir. Araştırmamızın kısıtını bu illerde bulunan meslek mensuplarının anket sorularımıza yüz yüze görüşmemize rağmen cevap vermekten kaçınmalarıdır. Bu çalışma ile bu konuda yapılan bilimsel çalışmalara katkı sunmak temel amacımız olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A study aimed at determining the level of S.M.M.M. in financial reading and financial table reading: a example of the tunceli and disadvantage
2020
Yazar:  
Özet:

In order to adapt to today’s developing economy, it has become an obligation to know the terms about financial and financial statements, to analyze the effects of these terms on the financial market and to keep the mirror to. In addition to the formation of financial awareness, the business has the careful and necessary financial equipment, the ability to read financial statements is advanced, the free accounting financial clients (S.M.M.M.) carrying out their transactions related to accounting. It is related to high sensitivity. In this context, it is important for Free Accountants Financial Clients to face the realities of the theories in their mountains from an economic point of view, both to improve themselves and to correctly transmit the service they provide. In this context, the objective of this study is to try to measure the level of financial and financial tables of the Free Accountants and Financial Clients located in Tunceli and Elazığ province. During this work, literature scan will be done, especially from the financial and financial tables of the work on literature. The survey will then be conducted to the Free Accountants and Financial Clients in Tunceli and Elazığ provinces, which will contain predetermined demographic and financial information. We’ve already done our research and the S.P.S.S.S.S. It is analyzed in the package program. The limit of our research is that the professionals in these provinces are avoiding to answer our survey questions even though we face-to-face. Our main objective was to contribute to scientific studies on this subject.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 10.095
2023 Impact/Etki : 0.503
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi