Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 3
Battal-Nâme’nin Değerler Eğitimi Açısından İncelenmesi
2017
Dergi:  
Maarif Mektepleri Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Battal-Nâme, VIII. yüzyılda Emevî-Bizans savaşlarında meşhur olmuş Battal Gazi isimli bir kahramanın din için yaptığı savaşları konu edinen destan veya destanî halk hikâyesidir (Demir ve Erdem, 2006, s.5). Çalışmada Battal-Nâme “Değerler Eğitimi” açısından incelenmiştir. İnsanlığın ortak değerleri olarak kabul gören evrensel değerler olduğu gibi sahip olduğumuz milli değerler de bulunmaktadır. Milli değerlerimizin evrensel değerleri de kapsadığı düşünülmektedir. Buradan hareketle değer aktarımı yapılırken milli hazinemizin değerlendirilmesi, yerli kahramanlarımızın işe koşulması gerekmektedir. Bu kahramanlardan biri “Battal Gazi” olabilir mi?” sorusu araştırmamızın çıkış noktasını oluşturmuştur. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden olan doküman incelemesi modeli kullanılmıştır. Çalışma neticesinde Battal-Nâme’de değerler eğitimine ve değer aktarımına uygun olan ve olmayan bölümlerin olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple Battal-Nâme’nin değerler eğitiminde kullanılırken incelenmesi ve sakıncalı görülen bölümlerin çıkarılmak suretiyle Değerler Eğitiminde kullanılmasının uygun olduğu düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Battal-nâme In Terms Of Value Education
2017
Yazar:  
Özet:

Battal-Name is a saga or an epic folk story about the wars for religion fought by a hero named Battal Gazi who became famous in Umayyad – Byzantium Wars in VIII. Century (Demir & Erdem, 2006, p.25). In this study, Battal-Name was analyzed in terms of “Values Education”. There are universal values accepted as the common values of the humanity. Besides that we also have our own national values. It is considered that our national values involve the universal values, too. From this point of view, as we transfer the values, it is essential that we make use of our national treasures and heroes. The starting point of this study is the question of “Could one of these heroes be Battal Gazi?” Document Review Model, qualitative research method, was used in this study. In the result of the study, it is found that there are both appropriate and inappropriate parts for values education and transfer in Battal-Name. Thus, it is considered that Battal-Name is suitable for being evaluated and used in Values Education providing that inconvenient parts are excluded. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Maarif Mektepleri Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 53
Atıf : 287
2023 Impact/Etki : 1.0
Maarif Mektepleri Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi