Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 4
Uzun ve Kısa Süreli Egzersizde Profesyonel Sporcularda Leptin Seviyelerinin İncelenmesi
2006
Dergi:  
Türk Klinik Biyokimya Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amacımız, profesyonel atletlerde yağ kütlesinin kontrolünde serum leptin düzeylerinin rolünü araştırmaktı. Çalışmaya 2 yıldır aktif spor yapan 7 kadın ve 7 erkek atlet katıldı. İlk kan örnekleri atletlerden antrenmanlarına 2 ay ara verip tekrar başladıklarında alındı ikinci ve üçüncü kan örnekleri 2. ve 4.ay sonlarında egzersiz periyodu içinde, antrenman öncesi ve sonrasında alındı. 4 aylık periyot içinde ikişer ay ara 3 kez ile alınan kan örneklerinin test sonuçlarında antrenman öncesi (A.Ö) ve antrenman sonrasındaki (A.S) leptin, glukoz düzeylerinde ve vücut kitle indeksi (V.K.İ) anlamlı bir değişiklik görülmezken, antrenman sonrasında serum insülin düzeyleri antrenman öncesi düzeylerden anlamlı olarak düşük bulundu. Kadın ve erkeklerde 0.ay A.Ö yüksek dansiteli lipoprotein (HDL-K) düzeyleri 4.aydaki antrenman sonrası düzeylerinden anlamlı olarak yüksek (p<0.01; p<0.001, sırasıyla), düşük dansiteli lipoprotein (LDL-K) (p<0.01; p<0.01, sırasıyla), leptin (p<0.01; p<0.01, sırasıyla) düzeyleri ve V.K.İ (p<0.01, p<0.01, sırasıya) düşük bulundu. Sonuç olarak; uzun süreli, orta şiddetteki egzersizlerin VKİ ile temsil edilen vücut yağ yüzdesinin azalmasına bağlı olarak serum leptin düzeylerinin baskılandığı gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türk Klinik Biyokimya Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 63
Atıf : 5
Türk Klinik Biyokimya Dergisi