User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 10
 Views 62
 Downloands 21
Tüketicilerin Yeşil Ürün Satın Alma Davranışlarını Etkileyen Faktörler
2016
Journal:  
Yalova Sosyal Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

İnsanların ihtiyaçlarının sınırsız, doğadaki kaynakların sınırlı olması ve sınırlı olan bu kaynakların bilinçsizce kullanılmasının yanısıra; gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, sanayileşmeden dolayı çevre tahribatı artmaktadır. Sanayileşmiş veya sanayileşme sürecinde olan ülkelerde, işletmeler zaman içerisinde çevre bilincinin farkına varmış ve pazarlama stratejilerine yön vermeye başlamışlardır. Çevre bilincinin önem kazanmasıyla, Yeşil pazarlama kavramı ilk kez, Amerikan Pazarlama Birliğinin 1975 yılında düzenlediği ‘çevreyle ilgili pazarlama’ konulu bir seminerde ortaya konmuştur. Yeşil pazarlama tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarını karşılayan doğa ile dost ürünlerin pazarlamaya sunulmasıdır. Son yıllarda artan tüketici bilincinden ötürü çevre dostu ürünlere talep daha fazla olmaktadır. Bu nedenle, literatürde çevre dostu ürünlerin tüketiciyle buluşturulması ve bu ürünlerin tercihi üzerindeki etkili faktörlerin araştırılması yönündeki birçok çalışma gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Bu çalışmada, İstanbul İlinde ailelerin demografik özelliklerinin yeşil ürünü satın alması üzerine etkisi incelenmiştir. Çalışmada kullanılan veriler 531 aile ile yüz yüze görüşerek yapılan anketlerden oluşmuştur. Araştırmada tüketicilerin %64,0’ünün yeşil ürünü satın aldığı, %36,0’sının ise almadığı belirlenmiştir. Yeşil ürün satın alma davranışlarının demografik özelliklerine göre farklılık gösterip göstermediği Ki kare analizi ile tespit edilmiştir. Analiz sonuçlarına göre cinsiyet, yaş eğitim, meslek, medeni durum, gelir arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Ayrıca; bu çalışmadaSPSS 20 kullanılarak faktör analizi yapılmıştır. Daha sonra, Yeşil Ürün ile ilgili Tüketici Düşünceleri Ölçeği Alt Boyutlarına güvenilirlik analizi, KolmogorovSmirnov normal dağılım testi yapılmıştır. Ölçekte dağılımın normal olmadığına karar verilerek nonparametric testlerden, Mann Whitney U ve Kruskal Wallis testleri yapılmıştır. Uygulanan test sonuçlarında, Güvenirlik-Çevrecilik Bilinci FACTORS THAT AFFECT GREEN PRODUCT PURCHASING BEHAVIORS OF CONSUMERS 72 • YALOVA SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YIL: 6 SAYI: 11 faktörünün cinsiyete göre farklılık gösterdiği, Güvenirlik- Çevrecilik Bilinci ve Medya Faktörünün yaşa göre farklılık gösterdiği, Güvenirlik- Çevrecilik Bilinci ve Üreticiden Beklenenlerin eğitime göre farklılık gösterdiği, Medya Faktörünün mesleğe göre, gelir faktörünün Güvenirlik- Çevrecilik Bilincine göre farklılık gösterdiği tespit edilmiştir

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Yalova Sosyal Bilimler Dergisi

Field :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 299
Cite : 1.855
2023 Impact : 0.171
Yalova Sosyal Bilimler Dergisi