Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 3
COVİD-19 PANDEMİ SÜRECİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA GÖRÜLEN TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN İŞ PERFORMANSINA ETKİSİ: BİTLİS ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Covid-19 sürecinde en çok yıprandıkları bilinen sağlık çalışanlarının tükenmişlik düzeylerinin iş performansına etkisini analiz etmektir. Çalışmada elde edilen veriler online anket tekniği uygulanarak toplanmıştır. Çalışmada Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde görev yapan ve hastalarla direkt temas halinde olduğu bilinen 200 kişi ile anket yapılmıştır. Yapılan regresyon analizinde tükenmişlik düzeyi alt boyutlarından olan “Duygusal Tükenmişlik Düzeyi ve “Kişisel Başarıda Düşme Hissi” boyutlarının, iş performansını etkilediği sonucuna ulaşılmıştır. Demografik özellikler açısından yapılan analiz sonucunda ise; demografik özelliklerden katılımcıların cinsiyeti, yaşları, maaşları, mesleki ünvanları ve 3 doz Covid-19 aşısı olma değişkenleri ile tükenmişlik düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık olduğu görülmüştür; yine katılımcıların 3 doz Covid-19 aşısı olma değişkeni ile iş performansı arasında da anlamlı bir farklılık olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 PANDEMY Effects on the performance of consumption levels seen in health events: BITLIS Example
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to analyze the impact of the exhaust levels of the known healthcare workers that were most disrupted during the Covid-19 process on their work performance. The data obtained in the study was collected using the online survey technique. The study was surveyed with 200 people working at Bitlis-Tatvan State Hospital and known to be in direct contact with the patients. The regression analysis found that the dimensions of the "emotional fatigue level" and the "sensation of falling in personal success", which are from the lower dimensions of the exhaustion level, influenced the work performance. According to the demographic analysis, there is a significant difference between the sex, age, salary, professional titles and the variables of 3 doses of Covid-19 vaccine and the levels of extinction, and there is a significant difference between the variables of 3 doses of Covid-19 vaccine and the work performance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.682
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)