Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Holştayn ve Simmental İneklerinde Barınak ve Hayvan Hijyeninin Süt Verimi, Süt Bileşimi ve Mastitis ile İlişkisi
2022
Dergi:  
Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Holştayn ve Simmental ineklerinde barınak hijyeninin hayvan hijyeni üzerine etkisi ve hayvan hijyeni ile süt verimi, süt bileşimi ve somatik hücre sayısı arasındaki ilişkiyi belirleyebilmek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada, laktasyonun erken ve orta döneminde olan 40’ar baş Holştayn ve Simmental ineklerin bulunduğu dört farklı ahırın bazı hijyen özellikleri, ineklerin arka bacak alt ve üst kısım, karın, meme ve kuyruk bölgesi temizlik skorları ile hayvanların süt verimi, süt bileşimi ve somatik hücre sayısı (SHS) belirlenmiştir. Çalışmada, Holştayn ahırlarındaki yataklık materyallerinin Simmental ahırlarından daha kirli olduğu tespit edilmiştir. Vücut hijyeni açısından arka bacak alt kısım, arka bacak üst kısım ve karın bölgesi temizlik skoru üzerinde ırk ve ırk X laktasyon dönemi interekasyonun etkili (P<0.05) olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, vücudun arka bacak alt ve üst kısım ile karın bölgesinin temizlik skoru ile günlük süt verimi arasında kuyruk ve arka bacak alt kısım temizlik skoru ile süt laktoz oranı arasında yüksek korrelasyon olduğu belirlenmiştir (P<0.05). Bu araştırmada, serbest gezinmeli ahırlarda servis yolundaki gübre birikiminin, yataklıkların kirlenmesine ve kayganlaşmasına sebep olduğu, yataklıkların kirliliğinin ise hayvanların vücutlarının arka bacak üst kısmı (yan) ve karın bölgesinde kirlenmeye sebep olduğu sonucuna varılmıştır. Ayrıca, günlük süt veriminin ineklerin kuyruklarındaki kirlilikte etkili olabileceği ve kuyruk kirliliğinin süt laktoz oranında düşüşe sebep olabileceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Of Barn and Animal Hygiene With Milk Yield, Milk Composition and Mastitis In Holstein and Simmental Cows
2022
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to determine the effect of barn hygiene on animal hygiene in Holstein and Simmental cows and the relationship between animal hygiene and milk yield, milk composition and somatic cell count (SCC). In the study, some hygiene traits of four different barns with 40 heads of Holstein and Simmental cows in the early and middle lactation period, the degree of cleanliness of the upper rear leg, lower rear leg, abdomen, udder and tail head of cows, the milk yield and composition of animals, and the SCC were determined. In the study, it was determined that bedding was more dirtiness in Holstein barns than Simmental barns. In terms of body hygiene, breed and breed X lactation period interaction were determined to be effective (P<0.05) on the scores of cleanliness of the lower rear leg, the upper rear leg and the abdomen. It was determined that there was a high correlation between the cleanliness scores of the lower and upper rear legs and the abdominal region of the body and the daily milk yield; between the cleanliness scores of the lower legs and tail head and the milk lactose ratio (P<0.05). In this study, it was concluded that the accumulation of manure on the passageway in free-stall barns causes the bedding material to become dirty and slippery, and the dirtiness of the bedding causes dirty of the upper leg (side) and abdominal region of the animals' bodies. In addition, it has been concluded that daily milk yield can be effective in dirtiness in cows' tails and that high tail dirtiness can cause a decrease in milk lactose ratio.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences

Dergi Türü :   other

Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences