Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 14
The flora of Alanbaşı and Bakırtepe villages (Yusufeli, Artvin, Turkey) and its surroundings
2018
Dergi:  
Türk Biyoçeşitlilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Alanbası and Bakırtepe (Yusufeli, Artvin-Türkiye) Florası’nın tespit edilmesi amacıyla 2017ve 2018 yılları arasında yapılmıştır. Araştırma alanı, Davis’in grid sistemine göre A8 karesinde yer almakta olup, Holarktik bölgenin, Avrupa-Sibirya flora alanının Öksin kesiminin Kolşik altkesiminde yer almaktadır. Çalışma alanı 780-2150 m yükseltiler arasında yer almaktadır. Bu araştırmada 75 familya, 302 cinse ilişkin toplam 448 adet takson saptanmıştır. Bunlardan 16 takson Pteridophyta, 432 takson ise Magnoliophyta bölümüne ilişkindir ve bunlardan 5 taxon Pinidae ve 427 takson Magnoliidae alt bölümüne ilişkindir.  Araştırma alanındafazla takson içeren familya sırasıyla; Poaceae (62 takson), Compositae (57 takson), Rosaceae (30 takson), Leguminosae (28 takson), Lamiaceae (26 takson), Brassicaceae (20 takson), Apiaceae (20 takson), Boraginaceae (17 takson), Plantaginaceae (11 takson), Caprifoliaceae (9 takson) ve Orobanchaceae (9 takson). Çalışma alanında belirlenen 259 taksonun fitocoğrafik bölgeleri saptanmıştır. Bu türlerin fitocoğrafik bölgelere göre dağılımları ise şöyledir: 161 adeti (%31,5) Avrupa-Sibirya, 81 adeti (%15,9) İran-Turan ve 17 adeti (%3,3) Akdeniz’dir ve coğrafi bölgesi bilinmeyen ve birden fazla bölgede yayılış gösterenler 252 adet (%49,3)’dir. 391 taksonun hayat formlarına göre dağılım ve oranları sırasıyla şöyledir: Hemikriptofitler 127 takson (%24,9), Kriptofitler 95 takson (%18,6), Fanerofitler 62 takson (%12,1), Kamefitler 54 takson (%10,6) ve Terofitler 53 takson (%10,4)’dir ve hayat formları belirlenemeyen 61 adet takson bulunmaktadır. Araştırma alanında 35 adet endemik ve 63 adet endemik olamayan nadir bitki türü saptanmış olup, endemizim oranı %6,8’dir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türk Biyoçeşitlilik Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Biyoçeşitlilik Dergisi