Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 9
Bediüzzaman Said Nursî: Dâvası, Evrenselliği ve Cihad Anlayışı Işığında Ortadoğu Meselesi
2020
Dergi:  
Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Bediüzzaman Said Nursî’nin 16. Lem’a ışığında, Ortadoğu hadiselerinin ve Filistin meselesinin bir tefsiridir. Tanzimat öncesi ve sonrasında Batı düşüncesi Osmanlı devletini istila etmiş, hatta bu fikirler itikad ve iman alanına dahi girmiştir. Neticede, özellikle materyalist fikirler bütün Osmanlı sathında yayılmış bulunuyordu. Türkiye’de Batı felsefesine karşı verilecek mücadelede, Bediüzzaman’ın Risale-i Nurdaki felsefesine büyük ihtiyaç vardır.Bediüzzaman Said Nursî’nin davasındaki evrensellik, Nurculuk dâvasının sahibi Bediüzzaman, sadece belirli bir bölge problemleriyle ilgilenmemişti. Onun hitabı, bütün Müslümanların faydasına yönelik umûmî, İslâmî bir hitaptı. Hakikaten onun bakış açısı ve felsefesi tecdid ile vasfedilebilir. Bediüzzaman Said Nursî’nin bizzat kendisine bu yüzden müceddidlik sıfatı verilebilir. Zira hayatı boyunca sayısız problemlere karşılaşmış, bunlara uygun çözümler ve yorumlar getirmiştir. Örneğin, bu asırda bütün İslâm âleminin dört bir yanında yayılmakta olan anarşi meselesinde Bediüzzaman, en uygun tedavi ve çözüm yolları getirmiştir.Bediüzzaman’ın demokrasi alanındaki görüşleri ve felsefesi, İslâm âleminde yeni bir anlayıştır. Ortadoğu problemi ile de irtibatlı olarak Bediüzzaman’a göre cihad anlayışı cihad-ı maddî ve cihad-ı manevî olarak ikiye ayrılır.Araplarla Yahudiler arasında çok sayıda savaşlar meydana geldi ve en sonuncusu dışında bütün savaşlardan mağlup ve hezimete uğramış bir halde ayrıldılar. Eğer bu esnada Bediüzzaman’ın görüşleri onlar tarafından tatbik edilmiş olsaydı, hep hüsranla sonuçlanan bu mücadelelerden daha kârlı sonuçlar elde edeceklerdi.

Anahtar Kelimeler:

Bediüzzaman Said Nursî: The Middle East issue in the light of Dâva, Universality and Jihad Understanding
2020
Yazar:  
Özet:

This is the 16th edition of Nursis. In light of Lem, it is an explanation of the events of the Middle East and the issue of Palestine. Before and after the Tanzimat, the Western thought invaded the Ottoman state, and even these ideas entered the sphere of itikad and faith. In the end, materialist ideas were spread throughout the Ottoman market. In the struggle to be given against the Western philosophy in Turkey, there is a great need for the philosophy of Bediüzzaman's Risale-i Nurda.The universality in the case of Bediüzzaman Said Nursî, the owner of Nurculuk Dâvas, Bediüzzaman, was not only concerned with a particular area problem. His speech was a promise to all the Muslims. In fact, his viewpoint and philosophy can be vassed with tecdid. And so, it is possible that he will be able to do so on his own, and that he will be able to do so. In his lifetime, he has experienced many problems, and has brought them appropriate solutions and comments. For example, in this century, in the question of anarchy that is spreading throughout the Islamic world, Bediüzzaman has brought the most appropriate treatments and solutions.Bediüzzaman's views and philosophy in the field of democracy, a new understanding in the Islamic world. In relation to the Middle East issue, according to Bediüzzaman, the concept of jihad is divided into material and spiritual jihad.There were many wars between the Arabs and the Jews, and the latter except all wars were defeated and separated in a state of defeat. If the views of Bediüzzaman were exercised by them at this time, they would have achieved more profitable results than these struggles that always resulted in loss.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 93
Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi