User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 13
 Views 11
 Downloands 4
Yuvacık Barajı Havzası’nın (Kocaeli-Sakarya) Florası
2013
Journal:  
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi
Author:  
Abstract:

Yuvacık Barajı Havzası (Kocaeli-Sakarya), Marmara Bölgesinin kuzey-doğusunda, Kocaeli-Sakarya ili sınırları içerisinde bulunmaktadır. Türkiye’nin grid kare sistemine göre A2 (A) ve A3 kareleri içerisinde yer almaktadır. Yuvacık Barajı Havzasının 25759 ha lik toplam alanı doğal sınırlar ile çevrilmiştir ve denizden yüksekliği 150 ve 1610 m arasında değişmektedir. Flora alanı bakımından, Avrupa-Sibirya flora alanının, Öksin alt flora alanının orta Karadeniz sektörü, Akdeniz Flora Alanı’nın Ege Bölgesi alt flora Alanı ve İran-Turan flora alanının, İç Anadolu bölümü ile geçiş bölgesi oluşturmaktadır. Araştırma alanı, 2005-2008 yılları arasında vejetasyon başlangıcı olan Mart ayından vejetasyon bitim dönemi olan Ekim ayına kadar 14 defa araştırma gezisi yapılarak, 2000 adetten fazla bitki örneği toplanmıştır. Bu bitki örneklerinin incelenmesi sonucunda, 82 familyaya ve 282 cinse ait 485 takson tespit edilmiştir. 26 takson endemik olup, endemizm oranı % 5,36’dır. Taksonların fitocoğrafik bölgelere göre dağılımı ise şöyledir; İran-Turan 14 (% 2,89), Avrupa-Sibirya 137 takson (33 takson Euxine Öksin elemanı), (% 28,3), Akdeniz 66 (% 13,6) ve geniş yayılışlılar ile belli bir fitocoğrafya bölgesinin elemanı olmayanlar fitocoğrafik bölgesine karar verilemeyenler 268 (% 55,3)’dir. Flora araştırmaları sonucunda, Chamaespartium sagittale (L.) P.E.Gibbs (Fabaceae), Türkiye için yeni bir kayıt olarak bulunmuştur.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles












Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi

Field :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 273
Cite : 649
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi