Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Pankreatoblastom: Çocukluk Çağının Nadir Bir Tümörü
2011
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pankreatoblastom pankreas kaynaklı nadir görülen bir çocukluk çağı tümörüdür. Çocuklardasık görülen pankreas tümörü olmakla beraber literatürde yaklaşık 100 olgu bildirilmiştir. Çalışmamızda pediatrik pankreatoblastom olgusunun radyolojik görüntüleme bulguları sunulmuştur. Karın sol üst kadranda ailesi tarafından farkedilen ele gelen kitle şikayeti ile başvuran dört yaşındaki kız çocuğunda tüm batın ultrasonografisinde kistik nekrotik alanlar ve kalsifikasyon kümeleri içeren heterojen görünümde kitle saptandı. BT ve MRG’de kitlenin pankreas kuyruk ve korpus kesiminden kaynaklandığı görüldü. Ayrıca karaciğerde metastaz ile uyumlu lezyonlar saptandı. Biyopsi sonrası pankreatobastom tanısı konulan olguya total kitle ve metastaz rezeksiyonu yapılarak kemoterapi uygulandı. Pankreatoblastom ender görülmekle beraber çocuklarda üst karın bölgesinde yerleşim gösteren kitlelerin ayırıcı tanısında düşünülmelidir

Anahtar Kelimeler:

Pankreatoblastoma: a rare tumor of childhood
2011
Yazar:  
Özet:

Pankreatoblastom is a rare childhood tumor caused by the pancreas. About 100 cases of pancreatic tumor in children have been in literature. In our study we presented the findings of radiological imaging of the phenomenon of pediatric pancreatoblastoma. The four-year-old girl, who applied with the mass complaint addressed by her family in the left top, was identified in the whole western ultrasound with a heterogeneous appearance containing cystic necrotic fields and calcification sets. In BT and MRG, it was found that the crowd was derived from the pancreas column and corpus cutting. There were also injuries in the liver that were compatible with metastasis. The phenomenon that was diagnosed with post-biopsy pancreatobastom was chemotherapy by making total mass and metastasis resection. Pankreatoblastoma is rare but should be considered in the distinctive diagnosis of the masses settling in the upper abdominal area in children.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.392
2023 Impact/Etki : 0.11
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi