Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Antimicrobial Activity of Thyme and Rosemary Oils against Pseudomonas aeruginosa Strains
2017
Dergi:  
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
Yazar:  
Özet:

G ünümüzde, esansiyel yağların antimikrobiyal etkilerine, özgün ve kompleks biyolojik potansiyelleri nedeniyle artan bir ilgi söz konusudur. Bu çalışmada esansiyel yağların önemi nedeniyle farklı antibiyotik direnç paternleri olan 8 farklı Pseudomonas aeruginosa suşuna karşı kekik ve biberiye yağlarının antimikrobiyal özelliklerinin araştırılması amaçlandı. Bu amaçla Kirby Bauer disk difüzyon yöntemi ile 11 antibiyotik için antibiyotik direnç analizi gerçekleştirildi. Suşlar %100 trimetoprim/sülfometaksazol ve tetrasiklin, %50 aztreonam, meropenem, imipenem dirençli olarak bulundu; diğer yandan suşlar piperasilin, seftazidim ve amikasine duyarlıdır. Esansiyel yağların antimikrobiyal potansiyellerinin belirlenmesi sonucunda, kekik yağı antimikrobiyal ajan olarak çok etkili bulundu. Fakat biberiye yağının yalnız iki P. aeruginosa suşuna etkili olduğu görüldü. Kekik yağı yüksek derişimlerde 1/2 daha etkili olarak bulunurken düşük derişimlerde 1/20 bile antimikrobiyal etki belirlendi. Literatürde esansiyel yağların çoklu ilaç dirençli P. aeruginosa üzerindeki antimikrobiyal etkinlikleri ile ilgili bazı çalışmalar olmasına rağmen bu çalışma kekik yağının 8 farklı antibiyotik grubuna dirençli olan çoklu ilaç dirençli P. aeruginosa suşuna karşı çok etkili bulunması nedeniyle diğerlerinden farklıdır. Sonuç olarak bu çalışma kekik yağının antimikrobiyal etkisi ile yakın gelecekte çoklu ilaç dirençli P. aeruginosa infeksiyonlarının tedavisi için kullanılabileceğini gösteriyor

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Hacettepe Journal of Biology and Chemistry

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 779
Atıf : 657
2023 Impact/Etki : 0.025
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry