Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Anesteziyoloji ve reanimasyon kliniği asistanlarının yoğun bakım çalışma dönemlerinin, tükenmişlik, iş doyumu, işe bağlı gerginlik ve durumluluk-süreklilik kaygı düzeylerine etkisi
2010
Dergi:  
Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

İş stresi, bireyin yeteneklerine, fiziksel ya da psikolojik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan ve bireyde gerilim yaratan durum olarak tanımlanmaktadır. Stres ile baş etme yöntemleri uygun şekilde kullanılamadığında veya yetersiz kaldığında süreç birey zamanla “tükenmişlik sendromu” ile karşı karşıya kalır. Bu çalışmada, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon biriminde çalışan asistanların “yoğun bakım” çalışma dönemi sırasındaki tükenmişlik, iş doyumu, işe bağlı gerginlik, durumluluk ve süreklilik kaygı düzeylerinin değişip değişmediğini saptamak ve başlangıç ile sonuç arasındaki ilişkiyi belirlemek amaçlanmıştır. Bunun için asistanlara, yoğun bakım biriminde çalışmaya başladıkları ilk gün, çalışma dönemi içinde ve çalışma dönemi bitiminde olmak üzere üç kez, Maslach Tükenmişlik Ölçeği, Minnesota İş Doyumu Ölçeği (İDÖ), İşe Bağlı Gerginlik Ölçeği (İBGÖ) ve Durumluluk ve Süreklilik Kaygı Ölçeği (STAI) verildi. Çalışma dönemi sonundaki İBGÖ puan ortalaması, başındaki IBGÖ puan ortalamasından yüksekti ve aradaki fark anlamlılığa eğilimli, baştaki İDÖ puan ortalaması, sonundaki puan ortalamasından yüksekti ve fark anlamlılığa eğilimliydi. Kadınların Maslach Tükenmişlik Ölçeği’ne ait kişisel başarı alt ölçeği puan ortalaması erkeklerden daha yüksek, yoğun bakım deneyimi 5 ay veya daha uzun olanların kişisel başarı puan ortalaması, 5 aydan daha kısa olanların ortalamasından istatistiksel olarak yüksekti. Yoğun bakımlarda çalışan sağlık personelinde görülen tükenmişlik ve iş stresi azaltılabilirse daha verimli olunacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Anesthesiology and reanimation clinic assistants' influence on the working periods of intensive care, exhaust, work-satisfaction, employment-related tension and condition-continuity anxiety levels
2010
Yazar:  
Özet:

Work stress is defined as a condition that occurs depending on the individual’s abilities, physical or psychological causes and creates tension in the individual. When the methods of dealing with stress are not properly used or when the process remains insufficient, the individual over time is faced with the "smalling syndrome". In this study, the aim of the assistants working in the Anesthesiology and Rehabilitation Unit of the Example Education and Research Hospital is to determine whether the levels of anxiety, employment satisfaction, employment-related tension, state-of-the-country and continuity are unchanged during the working period, and to determine the relationship between the beginning and the result. For this purpose, the assistants were given the Maslach Empty Measure, the Minnesota Employment Measure, the Employment Tension Measure, and the Stable and Continuity Anxiety Measure (STAI) three times, the first day they started working in the intensive care unit, during the working period and at the end of the working period. At the end of the work period, the average score of the IBGÖ was higher than the average score of the IBGÖ at the beginning, and the difference between the two tended to be meaningful, the average score of the IBGÖ at the beginning was higher than the average score of the end, and the difference tended to be meaningful. Women's Personal Success Scale of the Maslach Extinction Scale's Personal Success Scale average is higher than men, the personal Success Scale average of those with intensive care experience of 5 months or longer is statistically higher than the average of those with less than 5 months. It will be more efficient if the exhaust and work stress that can be seen in the medical staff working in intensive care can be reduced.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 901
Atıf : 1.218
2023 Impact/Etki : 0.019
Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni