Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 7
Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Öfke Ve Öfke İfade Tarzlarının Değerlendirilmesi (Afyonkarahisar İli Örneği)
2022
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı, Afyonkarahisar ilinde görev yapan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlerinin öfke ifade tarzlarının bazı değişkenlere göre incelenmesidir. Araştırmanın evrenini Afyonkarahisar il merkezin de ve ilçelerin de MEB’e bağlı örgün eğitim kurumlarında görev yapan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri oluşturmaktadır. Örneklem grubunu ise 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Afyonkarahisar il merkezin de ve ilçelerinde örgün eğitim kurumlarında hali hazırda görev yapan 46 kadın, 124 erkek, toplam 170 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni oluşturmaktadır. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenin öfke kontrol düzeylerini incelemek için Sürekli “Öfke ve Öfke İfade Tarzı” ölçeği kullanılmıştır. Katılımcıların demografik bilgilerini tanımlamak amacıyla araştırmacılar tarafından oluşturulmuş kişisel bilgiler formu kullanılmıştır. Sonuç olarak; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlerinin öfke kontrol düzeyleri araştırılmış olup cinsiyet, yaş, medeni durum, değişkenlerinde herhangi bir anlamlı farklılığa rastlanmazken, sosyo-ekonomik değişkeni ile öfke kontrol düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The assessment of the teachers' way of expressing anger and anger (example of Afyonkarahisar)
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to study the physical education and sports teachers who work in the Afyonkarahisar province according to some variables of the way of expressing anger. The universe of research is formed by the body education and sports teachers who work in the MEB-related educational institutions of the Afyonkarahisar province center and the districts. The sample group consists of 46 women, 124 men and 170 body education and sports teachers who are currently in the state of work in the Afyonkarahisar province center and districts in the year 2020-2021. The scale of "Hunger and Anger Expression Style" has been used to study the level of anger control of the Teacher's Body Education and Sports. The personal information form created by researchers was used to identify the demographic information of the participants. As a result; the rage control levels of body education and sports teachers have been studied and no meaningful differences in gender, age, civil status, variables have been found, while a meaningful difference between the socio-economic variable and the rage control levels have been found.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.633
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)