Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Akut Respiratuar Distres Sendromu Sebebiyle Ekstrakorporeal Membran Oksijenasyon Tedavisi Alan Bir Hastada Fizyoterapi: Kısa ve Uzun Dönem Takip
2021
Dergi:  
Respiratory Case Reports
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda Akut Respiratuar Distres Sendromu (ARDS) olan hastalarda yeterli gaz değişimini sürdürmek için ekstrakorporeal membran oksijenasyonu (ECMO) kullanıl-maktadır. Bu olgu sunumunun amacı, merkezimizin ECMO tedavisindeki ARDS'li bir hastada fizyoterapi ile ilgili deneyimini tanımlamak, fizyoterapiyi desteklemek ve ta-burcu olduktan altı ay sonra hastanın uzun dönem fonksiyonel sonuçlarını aktarmaktır. Burada, yoğun bakım ünitemize ARDS tanısı ile sevk edilen ve ECMO tedavisi alan 28 yaşındaki bir kadın sunulmuştur. Hasta ECMO'da iken pasif teknikleri içeren fizyoterapi uygulamaları almış ve ECMO'nun ardından aktif bir mobilite programına katılmıştır. Taburculuk sonrası 6. ayda hastanın, fonksiyonel seviye, egzersiz kapasitesi, dispne, kas kuvveti, anksiyete, depresyon ve yaşam kalitesi gibi uzun dönem sonuçlarının olduk-ça iyi seviyede olduğu görülmüştür. Erken fizyoterapi ve mobilite programına katılımın bir ECMO hastasında kısa ve uzun vadeli fonksiyonel iyileşmelere katkıda bulunabileceğini düşünmekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

Physiotherapy in a patient with extracorporal membrane oxigenation treatment due to acute respiratory distraction syndrome: short and long-term follow-up
2021
Yazar:  
Özet:

Extracorporal membrane oxygenation (ECMO) has been used in recent years to maintain sufficient gas exchange in patients with acute respiratory distress syndrome (ARDS). The purpose of this phenomenon presentation is to identify the experience of physiotherapy in a patient with ARDS in the ECMO treatment of our center, to support physiotherapy and to transmit the long-term functional results of the patient six months after the ta-burge. Here, a 28-year-old woman was presented to our intensive care unit with an ARDS diagnosis and received ECMO treatment. The patient received physiotherapy practices including passive techniques while at ECMO and participated in an active mobility program after ECMO. After the expulsion 6. The patient’s long-term results, such as functional level, exercise capacity, dyspnoe, muscle strength, anxiety, depression and quality of life, have been shown to be at a very good level. We consider that participation in the early physiotherapy and mobility program can contribute to short and long-term functional healing in an ECMO patient.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Respiratory Case Reports

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 120
Respiratory Case Reports