Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Turunç (Citrus aurantium L.) odununun bazı mekanik özelliklerinin belirlenmesi ve bazı odun türleri karşılaştırılması.
2020
Dergi:  
Mobilya ve Ahşap Malzeme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turunç ağacı (Citrus aurantium L.) Rutaceae familyasına aittir. Çeşitli dillerde ve ülkelerde farklı isimlerle anılır, örneğin; naranja ácida, naranja agria veya naranja amarga (İspanya), naranji; (Arabistan), melangolo (İtalya), khatta (Hindistan), moli (Samoa), sabun portakalı (Guam). Sert, beyaz veya açık sarı renkteki odunu marangozluk, tornalama, dolap yapımı ve beyzbol sopası yapımında kullanılır. Her ağaç türüne ait belirlenmiş olan mekanik ve fiziksel özellikleri ahşabın kullanımı hakkında önemli bilgilerin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktadır. Bu çalışmada, İzmir’de yetişen turunç (Citrus aurantium L.) ağacına ait odun örnekleri üzerinde hava kurusu yoğunluk değeri, eğilme direnci, eğilmede elastikiyet modülü, şok direnci, vida tutma dirençleri (teğet, radyal ve enine) belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre; hava kurusu yoğunluk değeri (D12) 868 kg/m3, eğilme direnci 134.7 N/mm2, eğilmede elastikiyet modülü 8988 N/mm2, şok direnci 0.683 kgm/cm2, vida tutma dirençleri teğet yüzeyde 55.8 N/mm2, radyal yüzeyde 57.7 N/mm2 ve enine yüzeyde 52.6 N/mm2 olarak belirlenmiştir. Elde edilen bu sonuçların birçok ağaç türüne kıyasla yüksek sonuçlar olduğu görülmüştür. 

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Some Mechanical Properties Of Bitter Orange Wood (citrus Aurantium L.) and Comparison With Some Other Woods
2020
Yazar:  
Özet:

Bitter orangewood (Citrus aurantium L.) belongs to the Rutaceae family. It is called by different names in various languages and country for example; naranja ácida, naranja agria, or naranja amarga (Spain), naranji; (Arabia), melangolo (Italy), khatta (India), moli (Samoa), soap orange (Guam). The hard, white or light-yellow wood is used in woodworking, turning, cabinet making, and baseball bats. The mechanical and physical properties of each tree species help to create important information about the use of wood. In this study, air-dry density value, bending resistance, modulus of elasticity in bending, impact bending strength, screw holding resistance (tangent, radial and transverse) were determined on wood samples of bitter orange tree grown in İzmir. According to the results obtained; air-dry density value (D12) 868 kg/m3, bending resistance 134.7 N/mm2, elasticity modulus 8988 N/mm2 in bending, impact bending strength 0.683 kgm/cm2, screw holding resistance 55.8 N/mm2 at tangent surface, 57.7 N/mm2 at radial surface and 52.6 N/mm2 at the transverse surface. It has been observed that these results are higher compared to many tree species.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Mobilya ve Ahşap Malzeme Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 88
Atıf : 112
Mobilya ve Ahşap Malzeme Araştırmaları Dergisi