Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
HİPOPİTUİTARİZM’Lİ BİR OLGUDA KORONER ARTER BAYPAS CERRAHİSİ: VAKA SUNUMU
2009
Dergi:  
Gazi Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Koroner arter baypas cerrahisi yapılan hastalarda preoperatif hipopituitarizm varlığı hem anestezi hem de cerrahi isleme bağlı komplikasyonların görülme riskini arttırmaktadır. Özellikle adrenokortikal ve tiroid hormanlarının uygun dozlarda perioperatif replasmanı bu hasta grubunda yasamsal önem arz etmektedir. Bu yazıda hipopituitarizm nedeniyle takip edilen bir hastada basarılı bir sekilde gerçeklestirilen koroner arter baypas cerrahisi anlatılmıs ve bu hasta grubunda uygulanması gereken optimal peroperatif tedavi stratejisi tartısılmıstır. Anahtar Kelimeler: Hipopituitarizm, Koroner Arter Baypas Cerrahisi, Tiroid Hormonu, Adrenokortikal Hormon. CORONARY ARTERY BYPASS GRAFTING IN A PATIENT WITH HYPOPITUITARISM: REPORT OF A CASE Presence of hypopituitarism in patients undergoing coronary artery bypass grafting increases the risks related to both anesthesia and surgery. Perioperative replacement of adrenocortical and thyroid hormones in appropriate amounts plays a vital role in the management of such patients. In this paper successful coronary artery bypass grafting in a patient with hypopituitarism is presented and the perioperative management strategy in these patients is discussed. Key words: Hypopituitarism, Coronary Artery Bypass Grafting, Adrenocortical Hormone, Thyroid Hormones.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gazi Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.186
Atıf : 517
Gazi Medical Journal