Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Okul Öncesi Öğretmenlerinin 21. yy. Becerileri Öğretimi, Girişimci Öğretmen ve Yaratıcılığı Besleme Davranış Düzeylerinin Belirlenmesi
2023
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı okul öncesi öğretmenlerinin 21. yy. becerileri öğretimi, girişimci öğretmen ve yaratıcılığı besleme davranış düzeylerini ortaya çıkarmaktır. Çalışmada yöntem olarak, olgubilim (fenomenoloji) deseni kullanılmıştır. Bu araştırmanın örneklemini, Doğu Karadeniz’de bir ilde çalışan random olarak seçilen 101 okul öncesi öğretmeni oluşturacaktır. Veri toplama araçlarının SPSS21 programı ile analiz edilecektir. Ölçekler araştırmacı tarafından online ve yüz yüze olarak uygulanacaktır. Veri toplama araçları olarak 21. Yüzyıl Becerileri Öğretimi Ölçeği, Girişimci Davranış Ölçeği ve Öğretmenlerin yaratıcılığı besleme davranışı ölçeği kullanılacaktır. Araştırma sonucunda, her üç ölçek için, toplam puan ve ölçeklerin alt boyut puan düzeylerinin yüksek olduğu belirlenmiştir. Öğretmenlerin, cinsiyet, öğrenim düzeyi, mesleki kıdem değişkenlerine göre ölçeğin toplam puan ve alt boyut puanlarının, 21. Yüzyıl Becerileri Öğretimi Ölçeği, Girişimci Davranış Ölçeği ve Öğretmenlerin yaratıcılığı besleme davranışı ölçeği için puan ortalamalarının anlamlı şekilde farklılaşmadığı belirlenmiştir. Ancak, yaşadıkları yer ve sınıf mevcudu değişkeni açısından, Girişimci Öğretmen Davranışları Ölçeği için anlamlı farklılıklar bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; okul öncesi öğretmenlerinin 21. yy. becerileri öğretimi, girişimci öğretmen ve yaratıcılığı besleme davranış düzeylerini ortaya çıkarmaktır. Çalışmada yöntem olarak, olgubilim (fenomenoloji) deseni kullanılmıştır. Bu araştırmanın örneklemini, Doğu Karadeniz’de bir ilde çalışan random olarak seçilen 101 okul öncesi öğretmeni oluşturacaktır. Veri toplama araçlarının SPSS21 programı ile analiz edilecektir. Ölçekler araştırmacı tarafından online ve yüz yüze olarak uygulanacaktır. Veri toplama araçları olarak 21. Yüzyıl Becerileri Öğretimi Ölçeği, Girişimci Davranış Ölçeği ve Öğretmenlerin yaratıcılığı besleme davranışı ölçeği kullanılacaktır. Araştırma sonucunda, her üç ölçek için, toplam puan ve ölçeklerin alt boyut puan düzeylerinin yüksek olduğu belirlenmiştir. Öğretmenlerin, cinsiyet, öğrenim düzeyi, mesleki kıdem değişkenlerine göre ölçeğin toplam puan ve alt boyut puanlarının, 21. Yüzyıl Becerileri Öğretimi Ölçeği, Girişimci Davranış Ölçeği ve Öğretmenlerin yaratıcılığı besleme davranışı ölçeği için puan ortalamalarının anlamlı şekilde farklılaşmadığı belirlenmiştir. Ancak, yaşadıkları yer ve sınıf mevcudu değişkeni açısından, Girişimci Öğretmen Davranışları Ölçeği için anlamlı farklılıklar bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.369
2023 Impact/Etki : 0.599
Milli Eğitim Dergisi