Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 8
KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PERFORMANSI İLE KAZANÇ KALİTESİ ARASINDAKİ İLİŞKİ
2022
Dergi:  
Journal of Research in Business
Yazar:  
Özet:

Amaç- Bu çalışma, BIST Sürdürülebilirlik endeksinde yer alan işletmelerin sürdürülebilirlik performansının bir bütün olarak ve sürdürülebilirliğin bileşenleri olan çevre, sosyal ve yönetimsel sürdürülebilirlik performanslarının ayrı ayrı olmak üzere kazanç kalitesi üzerindeki etkisine odaklanmaktadır. Yöntem- 2018-2020 mali yılları için Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik endeksinde (BIST-XUSRD) listelenen (finans dışı) şirketlere ait gözlemler (90 firma/yılı) incelenmiştir. Araştırmada Refinitiv Eikon'un veri tabanı tarafından belirlenen sürdürülebilirlik performansının yine aynı veri tabanı tarafından hesaplanan kazanç kalitesi üzerindeki etkisini analiz etmek için korelasyon ve regresyon analizleri kullanılmıştır. Bulgular- Elde edilen bulgular sürdürülebilirliğin kazanç kalitesi üzerinde pozitif yönlü bir etkisi olduğunu göstermiş olmakla birlikte söz konusu etki oldukça düşük düzeyde gerçekleşmiştir. Öte yandan yapılan ek regresyon analizlerinde kazanç kalitesi ile sürdürülebilirliğin, sosyal, çevresel ve yönetişim unsurları arasında istatistiki olarak anlamlı bir ilişki tespit edilememiştir. Özgünlük/değer –BIST XUSRD endeksinde listelenen işletmelerin sürdürülebilirlik performansının (bir bütün olarak ve sürdürülebilirliğin bileşenleri olan çevre, sosyal ve yönetişim sürdürülebilirlik performanslarının ayrı ayrı olmak üzere) kazanç kalitesi ile arasındaki ilişkiyi ortaya koymak suretiyle, işletmelerin kazanç yönetimini düşürmesi ve sürdürülebilirlik faaliyetlerini artırması için motive edici olması beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Corporate Sustainability Performance and Earnings Quality
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose- This study focuses on the impact of the sustainability performance of the enterprises in the BIST Sustainability index (BIST-XUSRD) as a whole and the environmental, social and managerial sustainability performances, which are the components of sustainability, on the earnings quality separately. Method- Observations (90 firms/year) of (non-financial) companies listed in the BIST-XUSRD for the 2018-2020 fiscal years were examined. In the research, correlation and regression analyzes were used to analyze the effect of the sustainability performance score determined by the Refinitiv Eikon database on the earnings quality score calculated by Refinitiv Eikon. Findings- Although the findings showed that sustainability has a positive effect on earnings quality, the said effect was realized at a very low level. On the other hand, in the additional regression analyzes, no statistically significant relationship was found between the quality of earnings and the social, environmental and governance elements of sustainability. Authenticity/value – The sustainability performance of the businesses indexed in BIST XUSRD is modeled as a whole and separately with the components of sustainability, environment, social and governance, and it differs from previous national studies and contributes to the international literature with the Turkish sample. By demonstrating the impact of sustainability on earnings quality, it is expected to motivate businesses to increase their sustainability activities and reduce earnings management.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Research in Business

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 167
Atıf : 128
2023 Impact/Etki : 0.171
Journal of Research in Business