Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Bir Anlatı Türü Olarak Dijital Platform Dizilerinde Öyküleme Unsurları: Kulüp Dizisi Üzerinde Bir İnceleme
2022
Dergi:  
İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, anlatının en önemli üç öğesini; zaman, mekân ve kişiler bağlamında analiz ederek öykülemenin özünü oluşturan bu üç unsuru dijital bir platform dizisi üzerinden analiz etmeyi amaçlamaktadır. Geleneksel olandan daha farklı bir hikâye anlatıcılığı geliştiren dijital platformlardaki içerik üretimine anlatı bağlamında bakmak ve böylece anlatının değişmez ve temel olan bu üç unsuruna özgü olarak dizi anlatı türünde yeni hikâyeler üretmeye tâlip bu ortamların nasıl bir alan oluşturduğuna ilişkin bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir. Geleneksel televizyon dizilerinden farklı olarak toplumun her kesiminden izleyicinin ulaşamadığı; öte yandan varlığını gizem ve merak duygusu eşliğinde her geçen gün hissettiren, adına çeşitli platformlarda ve farklı bir yönü konuşulurken rastlanılan dijital platformlardan seçilmiş bir dizi üzerinde anlatı yerlemlerine ilişkin olarak yapılan bu çalışma, bağımsız bir platformda anlatının ruhuna ilişkin farklılıkları ortaya çıkarma amacı taşımaktadır. Anlatının temel öğelerine ilişkin olarak anlatı kuramı çerçevesinde, anlatı bilimin imlediği, öykünün zaman, mekân ve kişilerini (anlatı kahramanları), öykülemeyi esas alan bir zeminde analiz etmeyi içeren bu çalışma betimleyici ve yapısalcı bir inceleme çalışmasıdır.

Anahtar Kelimeler:

Story Elements In Digital Platform Series As A Narrative Genre: A Rewiev On "kulup" Series
2022
Yazar:  
Özet:

This study examines the three most important elements of the narrative; it aims to analyze these three elements, which form the essence of storytelling, through a series of digital platforms by analyzing them in the context of time, space and people. It may be possible to look at the content production on digital platforms, which develop a different storytelling than the traditional one, in the context of narrative, and thus, it may be possible to make an assessment of what kind of space these environments create, as well as to produce new stories in the genre of serial narrative specific to these three unchanging and fundamental elements of the narrative. Unlike traditional television series, it is not accessible to viewers from all walks of society; on the other hand, this study on narrative locations on a series selected from digital platforms, whose existence is felt every day with a sense of mystery and curiosity, and whose name is encountered on various platforms and when a different aspect is spoken, aims to reveal the differences in the spirit of the narrative on an independent platform. This study is a descriptive and structuralist study, which includes analyzing the time, place and characters of the story (narrative heroes) within the framework of narrative theory regarding the basic elements of the narrative, on a ground based on narrative.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 465
Atıf : 1.954
2023 Impact/Etki : 0.277
İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi