Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Ortodontide elektromiyografi
2015
Dergi:  
European Annals of Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Elektromiyografi EMG , kas fonksiyon ve aktivitesini elektirik potansiyelleri ile kaydedengüvenilir yöntemdir. EMG, kasların kasılmasını sağlayan elektiriksel aktivitenin izlendiği ve yorumlandığı bir kas incelemesidir. EMG yöntemi ile elde edilen kayıda ‘elektromiyogram’; biyolojik doku ile kayıt sistemi arasında bağlantıyı sağlayan araca ise ‘elektrod’ adı verilir. Yüzeyel ve iğne elektrodlar ile emg kayıdı alınabilir. Yüzeyel emg sEMG noninvaziv bir yöntemdir, enfeksiyona yol açmaz ancak derin ve küçük kaslardan kayıt almak zordur. EMG yöntemi diş hekimliğinde ve ortodontide yaygın olarak kullanılmaktadır. Araştırmalarda, klinik uygulamalarda, kas aktivitesinin ve kas fonksiyonlarının incelenmesinde, kas asimetri ve felcinin teşhisinde kullanılır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












European Annals of Dental Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 428
Atıf : 189
2023 Impact/Etki : 0.013
European Annals of Dental Sciences