User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 25
 Downloands 4
Emotional Intelligence And Empathy Skills Of Child Development Students
2020
Journal:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Author:  
Abstract:

Bireylerin duygusal zeka ve empatik eğilimlere sahip olması önemlidir. Bu araştırma, çocuk gelişimi alanında öğrenim gören öğrencilerin duygusal zeka ve empati düzeylerinin, sosyo-demografik özellikleri, duygusal zeka ve empatik eğilimleri üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Çalışma grubu çocuk gelişimi alanında öğrenim gören lise, lisans, önlisans ve yüksek lisans düzeyindeki öğrencilerden oluşmaktadır (N=265). Çalışma grubunun yaş ortalaması 21±2,46’dır. Çocuk gelişimi alanında öğreniöm görme süresi değerlendirildiğinde katılımcıların % 48.3'ü 5-9 yıl bu alanda öğrenim görmüştür. Veri toplama aracı olarak demografik bilgi formlarına ek olarak Schutte Duygusal Zeka Ölçeği ve Duygusal Empatik Eğilim Ölçeği kullanılmıştır. Veriler t testi, tek yönlü varyans testi ve pearson korelasyon analizi ile değerlendirilmiştir. Çalışma grubunun %76,9'u çocuklarla rahatlıkla empati kurduğunu; %73,2'si oyun oynamaktan hoşlandığını; %95.8'i çocuklarla uğraşırken duygularını kullandığını; %74.7'si çocuklarla isteyerek ilgilendiğini; %69'u staj çalışmaları sırasında ekip çalışması yapmaya istekli olduklarını belirtmiştir. Araştırma sonuçları empatik eğilimlerin duygusal zekanın alt boyutlarından etkilendiğini açıkça ortaya koymuştur. Lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin ortalama iyimserlik puanları lise ve önlisans öğrencilerine göre daha yüksektir. Öğrencilerin empatik eğilimleri ortalama düzeyin üzerinde bulunmuştur. Elde edilen bulgular kapsamında, çocuk gelişimi alanında eğitim gören çocukların duygusal zeka ve empati becerilerini geliştirmek için önerilerde bulunulmuştur

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.471
Cite : 387
2023 Impact : 0.042
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal