Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
Miyelodisplastik Sendromlara Kısa Bir Bakış: Literatürün Derlemesi
2011
Dergi:  
Haseki Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

The myelodysplastic syndrome (MDS) is a clonal stem cell disorder characterized by ineffective blood cell production and dysplasia. The most important clinical findings are anemia, leucopenia and trombocytopenia or their combinations. The MDS patients could have chronic asymptomatic cytopenias or symptomatic anemia, infections and bleeding disorders and there is a variable risk of transformation to acute leukemia. It is generally an elderly disease and though, its’ etiology is unknown most of the time; chemotherapy and radiotherapy may exert a mutant effect on the stem cells. The incidence of MDS with unknown etiology is 4/100000 and this ratio exceeds that of acute myeloid leukemia.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Haseki Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 847
Atıf : 382
2023 Impact/Etki : 0.019
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q4
173/222

Haseki Tıp Bülteni