Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
Dante ve Orta Çağ’da Dinî Sembolizm
2022
Dergi:  
Şarkiyat Mecmuası
Yazar:  
Özet:

Dante Alighieri (ö.1321), Avrupa dünyasının Orta Çağ ile Yeni Çağ arasındaki düşünsel distopyasının vücut bulmuş halidir. Buradaki kastımız Dante’nin Kilise geleneğinin ve süregelmiş mevcut algının karşısında duruş ve bu duruştan mütevellit bir varoluşu-Dante’nin bu karşı duruşunu yine de kilise geleneğinden ayrı düşünemeyiz, o ne kadar karşı dursa da içindeki geleneksel dinî dinamik hep var olmuştur- simgelemesinden kaynaklıdır. Dante’nin Avrupa Rönesans’ına olan katkısı ve bu katkının edebiyat başta olmak üzere pek çok alanda aksülamel bulması, onun neyi söylemek istediği üzerinde düşünmemizi gerekli kılmaktadır. “Zahirdeki ve görünen anlam sadece bir örtüden ibarettir: ve bu gizli anlamı sadece ona ulaşabilecek olanların araması gerekmektedir” diyen Dante’nin zihin dünyasının dinsel imgelemini anlamaya/anlamlandırmaya çalışan Guênon, eserinin ilk bölümüne bu sözlerle başlarken bizlere şu mesajı da yeterince iyi vermektedir: 20. Yüzyılın başlarında yeterince sanayileşmiş ve mekanikleşmeye matuf bir yeryüzünde böylesi eserin kaleme alınması-ki yazar eserini 1925 yılında yazmıştır- Ortaçağların bitişini simgeleyen ünlü Rönesans düşünürü Dante’nin dahi dinsel esin kaynaklarının olduğuna işaret etmektedir. Bunu bir şairin zihin süzgecinden okuduğumuzda, Guênon’un sonsöz yerine yazdıklarıyla ifade edecek olur isek: “Zira bize göre, burada söz konusu olan boş bir bilgi değil gerçek bir kavrayıştır. Herhalde, çağımız insanlarına kullandıkları günlük kavramların ne kadar dar ve yetersiz olduğunu hissettirmek, ancak bu şekilde mümkün olacaktır”. Gerçek bir kavrayışı bir şairin anlam dünyasından ve kullandığı alegoriden çıkarmaya çalışan Guênon’un kimliği de eserin niteliğini arttırıcı bir aroma taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Dante ve Orta Çağ'da Dinî Symbolizem
2022
Yazar:  
Özet:

Dante Alighieri (1321) is the body found of the mental dystopia of the European world between the Middle Ages and the New Age. Our meaning here is from Dante’s standing against the Church tradition and the continued present perception, and a modest existence from this standing—this standing against Dante’s standing is still unlikely to be separated from the Church tradition, however it is opposed, the traditional religious dynamics in it have always existed—symbolizing it. Dante’s contribution to the European Renaissance and the fact that this contribution has found its acclaim in many areas, including literature, makes it necessary for us to think about what he wants to say. Guênon, who is trying to understand and understand the religious image of the mind world of Dante, who says, “The meaning in the heavens and apparent is merely a cover: and this secret meaning must only be searched by those who can reach it,” Guênon, who is trying to understand and understand the religious image of the mind world of Dante, gives us the message that is sufficiently good when he begins the first part of his work with these words: 20. At the beginning of the century, in a sufficiently industrialized and mechanically matured earth, the creation of such work—who wrote his work in 1925—is indicating that even the famous Renaissance thinker Dante, which symbolizes the end of the Middle Ages, has religious inspiration. When we read this from a poet’s minds, it will be expressed by the words of Guênon in the endless place: “For in our opinion, this is not a empty knowledge, but a real concept. Per it will be possible to make people of our age feel how narrow and insufficient the everyday concepts they use, but in this way.” Guênon’s identity, trying to extract a real concept from a poet’s meaning world and from the algorithm he uses, also brings an enhancing aroma of the nature of the work.

Anahtar Kelimeler:

Dante and Religious Symbolism In The Middle Ages
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Şarkiyat Mecmuası

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 444
Atıf : 217
2023 Impact/Etki : 0.047
Şarkiyat Mecmuası