Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 1
Review on Prevention of Cerebral Palsy from the Perspective of Social Pediatrics
2022
Dergi:  
Türk Pediatri Arşivi
Yazar:  
Özet:

Cerebral palsy is a static encephalopathy with multiple etiologies. Several interventions toward perinatal risk factors, intrapartum asphyxia, and head injury or infection have been evaluated in order to deal with irreversible brain damage. Antenatal–intrapartum and neonatal interventions mainly focus on preventing hypoxia, oxidative stress, inflammation, and growth restriction. Among these preventive interventions, magnesium sulfate for neuroprotection of the fetus in women at risk of preterm birth and therapeutic hypothermia (cooling of body or just brain) for newborns with hypoxic-ischemic encephalopathy have effectively reduced cerebral palsy risk. There is still a lack of literature on the effectiveness of preventive interventions toward postnatally acquired brain injury. Social pediatricians are concerned with identifying, reducing, or eliminating risk factors of cerebral palsy and encourage a comprehensive approach to providing integrated and personalized care to children with cerebral palsy with the support of their families and communities.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Pediatri Arşivi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 850
Atıf : 2.172
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q2
82/222

Türk Pediatri Arşivi