Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
Outpatient methotrexate treatment strategies for unruptured tubal ectopic pregnancy
2018
Dergi:  
Archives of Clinical and Experimental Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Rüptüre olmamış ektopik gebeliğin ayaktan tedavisi için seçim kriterlerini değerlendirmek. Yöntemler: Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2012-2017 yılları arasında tek doz intramusküler metotreksat enjeksiyonları ile tedavi edilen toplam 124 rüptüre olmamış ektopik gebelik retrospektif olarak değerlendirildi. Bulgular:  Tek doz metotreksat ile medikal tedavi 124 hastanın % 76,61'inde (n = 95) başarılı bulundu. Başarılı olarak tedavi edilen grupta ortalama hastanede kalış süreleri daha kısa idi (p=0,030). Metotreksat enjeksiyonunun 1.günü β-hCG düzeyinin ektopik odak büyüklüğü ve / veya batın içinde sıvı varlığı ile birleşmesi metotreksat ile başarılı bir şekilde tedavi edilmek üzere duyarlılık, özgüllük ve pozitif öngörüyü anlamlı olarak arttırmıştır (duyarlılık= %70,3, özgüllük= %86,3, pozitif kestirim değeri= %80). Sonuç:  Başlangıç serum β-hCG seviyeleri, ektopik odak büyüklüğü ve batında sıvı varlığı ile metotreksat tedavisine iyi yanıt verecek hastaları, hastane yatışı gerektirmeden seçebiliriz.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Archives of Clinical and Experimental Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 198
Atıf : 10
Archives of Clinical and Experimental Medicine