Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Current Opinions on Family Medicine Residency Training: Part-time vs Full-time Education
2017
Dergi:  
Turkish Journal of Family Medicine and Primary Care
Yazar:  
Özet:

Aim: The implementation of two different types of family medicine residency training program in Turkey, started a discussion among the academicians in our country. We planned this study to compare the opinions of domestic and foreign WONCA - Europe 2015 participants about the family medicine specialty education models based on Turkey example. Methods: Survey forms prepared in English and Turkish were submitted to the family physicians who agreed to participate in the study. Results: Participants reported two different views on the duality of family medicine residency training in Turkey. Participants from Turkey tended to have more negative opinions about the future and the sufficiency of part-time training and they demonstrated a more positive stance on the exam to select residency trainees and necessity of the scientific research and preparation of theses. Conclusions: Part-time training is a new practice for Turkey, but it has been experienced in many countries in the world for a long time. The opinions about the part-time expertise in our country seem to be negative, but it will be possible to evaluate the advantages and disadvantages of this system with the success of the doctors who will become residents with the system. Amaç: Türkiye’de uygulanmakta olan iki farklı aile hekimliği uzmanlık eğitim programı ülkemizdeki akademisyenler arasında tartışmaya yol açmıştır. Bu çalışmayı, yerli ve yabancı WONCA katılımcılarının, Türkiye’yi de örnek vererek aile hekimliği uzmanlık eğitim modelleri konusundaki görüşlerini karşılaştırmak için planladık. Yöntem: Araştırmaya katılmayı kabul eden aile hekimlerine İngilizce ve Türkçe hazırlanmış anket formları sunuldu. Bulgular: Kendilerine Türkiye’deki tam ve yarı zamanlı uzmanlık eğitimi hakkında kısa bir bilgi verilen katılımcılar, Türkiye'de aile hekimliği meslek eğitiminde karşılaşılan ikilem konusunda farklı görüşler bildirdiler. Yerli katılımcılar yarı zamanlı eğitimin geleceği ve yeterliliğine ilişkin daha olumsuz görüşler bildirirken, uzmanlık sınavı ve bilimsel araştırma ve tez hazırlama gerekliliği konusunda pozitif bir yaklaşım sergilediler. Sonuçlar: Dünyada “part-time (yarı zamanlı eğitim)”, ülkemizde bu adla uygulamaya koyulan program ile aynı şekilde tanımlanmamış olmakla birlikte uzun süredir uygulanmaktadır. Ülkemiz için ise daha yeni bir uygulamadır. Ülkemizde bu haliyle yarı zamanlı eğitim ile ilgili olumsuz bir kanaat vardır fakat bu sistemin avantaj ve dezavantajları bu yolla uzman olan hekimlerin mesleki yeterlilikleri ölçülerek değerlendirilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Family Medicine and Primary Care

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 1.381
Turkish Journal of Family Medicine and Primary Care