Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Video Verilerinde Bulunan Tehlikeli Nesnelerin Derin Öğrenme Yöntemleri ile Tespiti Üzerine Derleme
2023
Dergi:  
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgisayarla görme tekniklerinden biri olan nesne saptaması son yıllarda hem akademik hem de ticarî potansiyeli sayesinde büyük ilgi görmektedir. Günümüzde teknolojinin gelişimi ile birlikte güvenlik ya da kişisel amaçlarla çekilen video görüntülerinin artması ve donanım elemanlarının gelişmesi, ihtiyaç duyulan kaynaklara erişimi kolaylaştırmış dolayısıyla nesne saptama sistemlerinin gelişimini hızlandırmıştır. Bu alanda yaya saptaması, yüz tanıma gibi bazı klasikleşmiş konularda çok sayıda çalışma bulunmaktadır. Fakat bu çalışmada farklı nesne gruplarının getirdiği zorlukları gözlemlemek adına tehlikeli nesneler üzerine yapılan ve güvenlik güçlerine yardımcı sistemlerin tasarlanmasına katkı sağlayan çalışmalar araştırılıp derlenmiştir. Çalışmalarda kullanılan nesne saptama yöntemleri geleneksel yöntemler ve derin öğrenme tabanlı modern yöntemler olarak iki kısımda incelenmiş olup avantajları ve dezavantajları tartışılmıştır. Ayrıca literatürdeki eksiklikler belirlenip, gelecekteki çalışmalar için araştırmacılara yönergeler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Review On Detection Of Dangerous Objects In Video Data Using Deep Learning Methods
2023
Yazar:  
Özet:

Object detection, which is one of the computer vision techniques, has been very interested in both academic and commercial potential in recent years. Today, the development of technology, combined with the increased video images for security or personal purposes, and the development of hardware elements, made it easier to access the resources needed, thereby accelerating the development of object detection systems. There are many studies in some classics such as pedestrian detection, face recognition etc. in this area. However, this studies on dangerous objects and contributing to the design of safety-aid systems have been researched and compiled to observe the challenges of different groups of objects in the study. The methods of object detection used in the studies have been studied in two parts as traditional methods and deep learning modern methods, discussing the advantages and disadvantages. In addition, deficiencies in the literature have been identified and guidelines have been provided to researchers for future studies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 202
Atıf : 432
2023 Impact/Etki : 0.063
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi