Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 29
 İndirme 2
2018 Hayat Bilgisi Dersi Öğretim Programı'nın 21. Yüzyıl Öğrenme ve Yenilikçilik Becerileri Açısından İncelenmesi
2019
Dergi:  
Sakarya University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

2018 Hayat Bilgisi Dersi Öğretim Programı (HBDÖP) kullanılarak yetiştirilecek öğrenciler 21. yüzyılın nesillerini oluşturacaktır. Bu araştırmada 2018 HBDÖP 21. yüzyıl öğrenme ve yenilikçilik becerileri (iletişim, işbirliği, eleştirel düşünme ve yaratıcılık) açısından incelenmiştir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi kullanılmış, veriler betimsel analiz ile analiz edilmiştir. Doküman incelemesi yapılırken dokümanlara ulaşma, orijinalliğin kontrol edilmesi, dokümanların anlaşılması ve verilerin analizi aşamaları gerçekleştirilmiştir.  Bir becerinin öğretim programının hangi bölümünde yer aldığı, becerinin edinilmesine farklı seviyede katkıda bulunacağı için öğretim programı üç bölümde ele alınmıştır. Araştırma sonucunda 2018 HBDÖP'de iletişim ve işbirliği becerilerine ilişkin ifadelerin yeterince eleştirel düşünme ve yaratıcı düşünme becerilerine ilişkin ifadelerin ise sınırlı olarak yer aldığı ortaya çıkmıştır. Alanyazına katkı sağlamak için 2018 HBDÖP daha fazla beceri açısından incelenebilir. Öğretim programında yer alan beceriler sınıf seviyesine göre belirlenerek giriş, geliştirme, pekiştirme gibi derecelendirilebilir böylece öğrencinin beceri gelişim süreci takip edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

An Examination of 2018 Life Study Lesson Curriculum in Terms of 21st Century Learning and Innovation Skills
2019
Yazar:  
Özet:

Students who will be trained using the 2018 Life Knowledge Course Teaching Program (HBDÖP) will form the 21st century generations. In this study, 2018 HBDÖP examined the 21st century learning and innovation skills (communication, cooperation, critical thinking and creativity). The research used document review from the quality research methods, the data was analyzed with visual analysis. During the examination of the document, the access to the documents, the verification of the originality, the understanding of the documents and the analysis of the data are carried out.  The curriculum has been discussed in three sections, as it will contribute to the acquisition of the skills at different levels, in which part a skill is included in the curriculum. The study found that the 2018 HBDÖP has sufficient expressions about communication and cooperation skills, while the expressions about critical thinking and creative thinking skills are limited. 2018 HBDÖP can be studied in terms of more skills to contribute to its field. The skills included in the curriculum can be classified according to the class level, such as entry, development, strengthening, so that the student’s skills development process can be followed.

Anahtar Kelimeler:

An Examination Of 2018 Life Study Lesson Curriculum In Terms Of 21st Century Learning and Innovation Skills
2019
Yazar:  
Özet:

Students who will be educated by using 2018 Life Study Lesson Curriculum (LSLC) will be the generations of 21st century. In this study, 2018 LSLC was examined in terms of 21st century learning and innovation skills (communication, collaboration, critical thinking and creativity). In the study, document review, one of the qualitative research methods, was used and the data were analyzed by descriptive analysis. During the document review, access to the documents, checking the originality, understanding the documents and analyzing the data were carried out. The curriculum is examined in three sections because the section of the curriculum in which the skill is involved contributes to the acquisition of skills at different levels. As a conclusion of the research it is stated that the communication and collaboration skills are sufficiently while the expressions of critical thinking and creative thinking skills were found to be limited in the 2018 LSLC.  To contribute to the literature, 2018 LSLC can be examined in terms of more skills. Skills included in the curriculum can be graded as introducing, developing and reinforcing by determining the level of the grade so that the student's skill development process can be followed.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Sakarya University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 579
Atıf : 4.422
2023 Impact/Etki : 0.012
Sakarya University Journal of Education