Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 5
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin COVID-19 Salgın Dönemindeki Değişimine Yönelik Bir Araştırma
2023
Dergi:  
Çalışma İlişkileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin COVID-19 salgın sürecindeki değişimini etkileyen kriterlerin belirlenmesidir. Marmara bölgesinde iş sağlığı ve güvenliği birimlerinde görevli 414 personel ile 42 sorudan oluşan anket çalışmasının analizleri Sosyal Bilimler için İstatistik Programı 24.0 aracılığıyla değerlendirilmiştir. Anket sorularının ortalaması ile görev yapılan il, son eğitim düzeyi ve hizmet verilen işyerindeki çalışan sayısı değişkenleri arasında yüksek derecede etkili anlamlı farklılık bulunmuştur. Araştırma neticesinde edinilen bulgular, COVID-19 salgın etkisinin çalışanlarda hijyen kurallarına yönelttiği ve bu duruma bağlı olarak stres oluşturduğu yönündedir. İşyeri sağlık birimlerinde İşyeri Psikiyatrist istihdam edilmesinin personellerin çalışma psikolojisine destek olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Research on the Change of Occupational Health and Safety Services in the COVID-19 Aging Period
2023
Yazar:  
Özet:

This study is the determination of the criteria affecting the change in work health and safety services in the COVID-19 epidemic process. The analysis of the survey work consisting of 414 staff in the work health and safety units in the Marmara region and 42 questions was evaluated through the Statistical Program for Social Sciences 24.0. The average of the survey questions and the level of education and the number of variables in the workplace provided have found a highly effective significant difference between the provincial, the final level of education and the number of variables in the workplace provided. The findings obtained from the study suggest that the effect of the COVID-19 epidemic is directed to hygiene rules in employees and that it creates stress depending on this situation. It is believed that the employment of a workplace psychiatrist in the workplace health units will support the workplace psychology of staff.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Çalışma İlişkileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 1.446
2023 Impact/Etki : 0.211
Çalışma İlişkileri Dergisi