Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 30
 İndirme 10
Salih Zeki ve ‘Zaman’ Başlıklı Konferansı
2005
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Professor of mathematical sciences at the Istanbul Darülfunun, Salih Zeki (1864-1921) lectured regularly to mathematics teachers and enthusiasts alike, on mathematical topics between the years 1914 and 1916. His conferences mainly covered non-Euclidian geometries. Salih Zeki also discussed the concepts of number, space and time, in the context of the history and philosophy of mathematics. The majority of his lectures were collated and published under the title of Darülfünun Konferansları (Darülfünun Conferences) in 1915/1916. Some conferences, however, remained unpublished. The present article aims to introduce one of these conferences, namely the one on “Time” given on March 1915. The conference begins with a review of philosophical time and concentrates on both psychological and physical time concepts. Salih Zeki approached the subject in the context of time measurement. The conference heavily drew on H. Poincaré’s (1854-1912) La Valeur de la Science which Salih Zeki had translated in Turkish. The translation titled İlmin Kıymeti was published in 1914, in Istanbul. Interestingly, Salih Zeki never touched the absolute versus relative time discussion, or the Einstein’s relativistic time concept in the mentioned conferences. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 1.023
Osmanlı Bilimi Araştırmaları