Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 210
 İndirme 69
 Sesli Dinleme 2
OBEZİTENİN GENETİK VE PATOFİZYOLOJİSİ
2018
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Obezite'nin başlangıcı ve gelişiminin temelinde ailesel kalıtım önemlidir. Çevresel faktörler, hareketsizlik ve aşırı beslenme, fazla miktarda yağlı ve yüksek kalorili yiyeceklerin tüketilmesi gibi sosyo-ekonomik durumla ilgili multifaktöriyel bir hastalıktır. Obezite gelişmiş ülkelerde önemli bir sağlık sorunu iken gelişmekte olan ülkelerde de hızla majör bir sağlık sorunu hale gelmektedir. Bundan dolayı tanı konulması ve gerekli önlemlerin alınması önemlidir. Fakat tedavisi her zaman başarılı olmayabilir. Sağlıklı obezite terimi, obezitenin sınıflandırılmasında bir alt kategori olarak önerilmiştir. Sağlıklı obez insanlar VKI (Vücut Kitle İndeksi) açısından iki gruba ayrılabilir: İnsülin direnci olanlar veya insülin duyarlılığı yüksek olan bireyler. Henüz bu grupların ayırımı tam yapılamamıştır. VKI arttıkça bazı metabolik hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Sürekli artan VKİ, metabolik sendromun tüm bileşenlerinin oluşumunu gittikçe artırmaktadır. Sağlıklı kişiler ve sağlıksız obezite, arasındaki ayrım için özellikle metabolik hastalıkların obezite ile ilişkili mekanizmaları incelenmelidir. Obesite tanımında bu alt gruplar arasında önemli örtüşmelerin dikkate alınması gereklidir. Bu sebeple yaşam tarzı alışkanlıklarının ve stresin oluşturduğu obesitenin azaltılması, okul öncesi çocukların obeziteye yatkınlığının genetik olarak taranmaları ile nesillerin daha sağlıklı yetişmelerine katkı sağlanabilecektir.

Anahtar Kelimeler:

genetic and patophysiology of obesity
2018
Yazar:  
Özet:

on the basis of the onset and development of obesity039, family inheritance is important environmental factors impairment and excessive nutrition is a multifactorial disease related to socioeconomic condition, such as consuming excess fat and high-calorie foods, obesity is an important health problem in developed countries, while in developing countries, it is important to diagnose and take necessary measures, but the healthy obesity term, which may not always be successful, is recommended as a subcategorization of obesity, healthy obese people can be divided into two groups in terms of vkı body mass index, or those who have increased metabolic susceptibility to obesity, as well as those who have increased metabolic factors, and have increased metabolic disorders

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 421
Atıf : 1.372
2023 Impact/Etki : 0.117
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi