Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
SERVİKAL İNTRAEPİTELİYAL NEOPLAZİLERDE HPV SUB-TİPLERİNİN ARAŞTIRILMASI
2011
Dergi:  
Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Servikal kanser, tüm kadın kanserlerinin %10'nu oluşturmakta olup, özellikle gelişmekte olan ülkeler için ciddi bir sağlık sorunu teşkil etmektedir. Günümüzde servikal kanser ve preinvaziv servikal lezyonlar ile Human Papilloma Virusun (HPV) %100'e yakın bir oranda ilişkisi olduğu gösterilmiştir. Materyal- Metod: Servikal sitolojik taramalarında anormallik saptanan 137 hasta çalışma kapsamına alınmıştır. Hastalar demografik özelliklerine göre sınıflandırılarak, ilk cinsel ilişki yaşı, partner sayısı ve kontrasepsiyon yöntemi sorgulanmıştır. Servikal sitoloji sonuçlarına göre dört çalışma grubu oluşturulmuştur (ASCUS, ASC-H, LSIL, HSIL). Sonuçlar: HPV pozitif hastaların yaş ve parite dağılımlarında istatistiksel fark saptanmamış, ancak partner sayısı ve ilk koitus yaşı açısından anlamlı fark saptanmıştır. Hastaların %35'i (n = 48) HPV saptanırken, %65 (n = 89) hastada HPV pozitif olarak tespit edilmiştir. Tip 16 (n = 21, %24) HPV subtipleri arasında en yüksek oranda saptanmıştır. HPV pozitif hastaların %61,8'nde (n = 55) tek HPV subtipi tespit edilirken, %28,5 (n = 25) hastada iki subtip, %3,8 (n = 3) üç subtip ve %5,9 (n = 5) hastada dört subtip izole edilmiştir. Tartışma: Bugün için servikal prekanseröz lezyonların ve serviks kanserininin oranlarını ülkemizde daha aşağı çekebilmek için, servikal sitoloji tarama programları yaygınlaştırılmalı ve özellikle risk grubundaki kadınlarda aşılama planlanmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 30
Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi