Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 97
 İndirme 20
9- Demokrat Parti Edirne Milletvekili Rükneddin Nasuhioğlu’nun Anayasayı İhlal Davasında Yargılanması: Suçlamalar ve Savunma
2017
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Rükneddin Nasuhioğlu, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrasında tutuklanan ve Yassıada’da Anayasayı ihlal etmekten yargılanan Demokrat Parti’ye mensup Edirne milletvekilidir. İddianamede Nasuhioğlu’nun hapis cezası istemi ile yargılanmasına gerekçe olarak şahsi menfaat sağlaması, Halk Partisi’nin mallarının hazineye devredilmesine dair kanunun teklifçileri arasında yer alması, Kırşehir’in ilçe haline getirilmesi kanun tasarısında Dâhiliye Encümeni başkanı sıfatıyla imzasının bulunması ve oy vermesi, Meclis’in İçtüzüğünde yapılan değişiklikte oy vermesi ve bazı hâkimlerin yerlerinin değiştirilmesi gösterilmiştir. Savunmasında bu iddiaların çoğunluğu reddedilmiş ve atfedilen suçlamaların doğru olmadığı belirtilmiştir. Anayasa’yı İhlal Davası’nda yargılanan Nasuhioğlu dört sen iki ay hapis cezasına çarptırılmıştır. 1962 affı ile serbest kalan Nasuhioğlu 1973 tarihinde vefat etmiştir. Ağırlıklı olarak Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi Yassıada Tutanakları çerçevesinde hazırlanan çalışmamızın amacı Demokrat Parti Edirne milletvekili Rükneddin Nasuhioğlu’nun Yassıada’da yargılanma sürecinin gözler önüne serilmesidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 391
History Studies