Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
COVID-19 PANDEMİSİ SÜRECİNDE PROBLEME DAYALI HARMANLANMIŞ ÖĞRENMEYE YÖNELİK ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞLERİ
2023
Dergi:  
Trakya Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 2019-2020 öğretim yılı bahar döneminde pandemi nedeniyle ilk sekiz hafta yüzyüze ve son sekiz hafta uzaktan eğitim olarak devam eden probleme dayalı olarak işlenen harmanlanmış fen laboratuvar uygulamaları dersine yönelik öğrencilerin görüşlerini belirlemektir. Çalışma grubunu, bir devlet üniversitesinde fen bilgisi öğretmenliği programında 2019-2020 öğretim yılı bahar dönemindeki 42 (28 kadın 14 erkek) üçüncü sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Çalışma kapsamında öğrenciler ilk sekiz hafta yüzyüze probleme dayalı fen laboratuvar uygulamaları dersine katılırken pandemi nedeniyle son sekiz haftada uzaktan eğitim yöntemiyle probleme dayalı fen laboratuvar uygulamalı dersine katılarak uygulamalarını gerçekleştirmişlerdir. Uygulama sonucunda altı öğrenci ile online olarak yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılarak veriler elde edilmiştir. Çalışma sonucunda yüz yüze eğitim için öğrencilerin iletişim, sosyalleşme, grup çalışması ve canlı katılım açısından olumlu görüşleri, iş bölümü eksikliği ve grup çalışması açısından olumsuz görüşleri olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Öğrencilerin pandemi nedeniyle uygulamaya konulan uzaktan eğitimi tekrar izlenebilmesi, aktif-verimli olması, yaparak yaşayarak öğrenmeyi sağlaması, günlük yaşam malzemeleriyle deney yapma imkanı vermesi, bireysel sorumluluk ve online ders deneyimi sağlaması açısından avantajlı görürken, internet sorunu, iletişim eksikliği, deney yapamama, konsantrasyon eksikliği açısından dezavantajlı gördükleri bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Students' Vi̇ews On Problem-based Blended Learni̇ng Duri̇ng The Covid-19 Pandemi̇c Process
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study was to determine views of students about blended problem based science laboratory practice course, which was taught in first eight weeks face-to-face and in last eight weeks as distance education due to pandemic in the spring semester of the 2019-2020 academic year. The study group consisted of 42 third-grade students (28 females and 14 males) in science teaching program at a state university in the spring semester of the 2019-2020 academic year. Within the scope of the study, after students had attended problem-based science lab course in first eight weeks, they participated in problem-based science laboratory applied course with distance education method in last eight weeks due to pandemic and carried out their applications. As a result of the application, data were obtained by making remote online semi-structured interviews with six students. As a result of the study, it was concluded that students had positive opinions in terms of communication, socialization, group work and active participation and negative views in terms of lack of division of labor and group work for face-to-face education. Students considered distance education as advantageous in terms of being able to watch courses again, being active-productive, providing learning by doing by doing, giving the opportunity to experiment with daily life materials, providing individual responsibility and considered distance education as disadvantageous in terms of internet problem, lack of communication, inability to make experiment, lack of concentration.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Trakya Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 736
Atıf : 5.183
2023 Impact/Etki : 0.488
Trakya Eğitim Dergisi