User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 25
 Downloands 10
Türkiye'de Banka Kredisinin Belirleyicileri: Bir Otoregresif Dağıtılmış Gecikme (ARDL) Yaklaşımı
2020
Journal:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Author:  
Abstract:

Bu makale, 2000 yılının birini çeyreği ile 2016 yılının dördüncü çeyreğini içine alan dönem için, Türkiye'de banka kredisi tahsisini belirleyen temel faktörleri incelemektedir. Otoregressif Dağıtılmış Gecikme (ARDL) Yaklaşımı kullanılarak yapılan çalışma, banka mevduatları ve banka varlıklarının hem kısa hem de uzun vadede önemli bir banka kredisi tedarik kaynağı olduğunu ortaya koymaktadır. Geniş para arzı, banka verimliliği, finansal erişim ve enflasyon, yalnızca uzun vadede banka kredisi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Çalışma, konuyla ilgili izlenecek politika için de bazı öneriler sunmaktadır. Banka kredilerinde büyümeyi artırmak ve kredi talebini teşvik etmek için, banka mevduat tabanını güçlendirecek stratejilerin uygulanması gereklidir. Bununla birlikte, banka kasasındaki nakit varlıklarını artırmak için rezerv gereksinimini azaltmak, banka kredisi arzı için şarttır. Ayrıca, iç ekonomik istikrarı tesis etmek için enflasyonun optimal seviyede tutulmasını sağlayacak uygulanabilir politikaların oluşturulmasına ihtiyaç vardır. Sonuç olarak, bu makale Türkiye'deki banka kredisinin kısa ve uzun vadeli belirleyicilerini irdeleyerek literatürdeki bu açığı kapatmayı amaçlamaktadır. Makale literatüre iki şekilde katkıda bulunmaktadır. İlk olarak, çalışmada banka kredisini etkileyen hem talep hem de arz yönlü faktörleri araştırmak için otoregresif dağıtılmış gecikme (ARDL) yaklaşımı uygulanmıştır. İkinci olarak ise, banka düzeyindeki verileri kullanan diğer çalışmaların aksine, bu makale Dünya Bankası'ndan elde edilen ve genel bankacılık sektörünü içine alan toplu verileri kullanmaktadır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 467
Cite : 380
2023 Impact : 0.09
Turkish Studies Economics, Finance, Politics