Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 10
Türkiye'de Banka Kredisinin Belirleyicileri: Bir Otoregresif Dağıtılmış Gecikme (ARDL) Yaklaşımı
2020
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Bu makale, 2000 yılının birini çeyreği ile 2016 yılının dördüncü çeyreğini içine alan dönem için, Türkiye'de banka kredisi tahsisini belirleyen temel faktörleri incelemektedir. Otoregressif Dağıtılmış Gecikme (ARDL) Yaklaşımı kullanılarak yapılan çalışma, banka mevduatları ve banka varlıklarının hem kısa hem de uzun vadede önemli bir banka kredisi tedarik kaynağı olduğunu ortaya koymaktadır. Geniş para arzı, banka verimliliği, finansal erişim ve enflasyon, yalnızca uzun vadede banka kredisi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Çalışma, konuyla ilgili izlenecek politika için de bazı öneriler sunmaktadır. Banka kredilerinde büyümeyi artırmak ve kredi talebini teşvik etmek için, banka mevduat tabanını güçlendirecek stratejilerin uygulanması gereklidir. Bununla birlikte, banka kasasındaki nakit varlıklarını artırmak için rezerv gereksinimini azaltmak, banka kredisi arzı için şarttır. Ayrıca, iç ekonomik istikrarı tesis etmek için enflasyonun optimal seviyede tutulmasını sağlayacak uygulanabilir politikaların oluşturulmasına ihtiyaç vardır. Sonuç olarak, bu makale Türkiye'deki banka kredisinin kısa ve uzun vadeli belirleyicilerini irdeleyerek literatürdeki bu açığı kapatmayı amaçlamaktadır. Makale literatüre iki şekilde katkıda bulunmaktadır. İlk olarak, çalışmada banka kredisini etkileyen hem talep hem de arz yönlü faktörleri araştırmak için otoregresif dağıtılmış gecikme (ARDL) yaklaşımı uygulanmıştır. İkinci olarak ise, banka düzeyindeki verileri kullanan diğer çalışmaların aksine, bu makale Dünya Bankası'ndan elde edilen ve genel bankacılık sektörünü içine alan toplu verileri kullanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 385
2023 Impact/Etki : 0.09
Turkish Studies Economics, Finance, Politics