Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 53
 İndirme 13
Suça Sürüklenen Ergenlerin Okul İklimi Algılarına İlişkin Nitel Bir Çalışma
2020
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Suça sürüklenen ergenlerin okul iklimi algılarını incelemeyi amaçlayan bu çalışmaya bir büyükşehirde yer alan çocuk mahkemesine çeşitli suçlarla getirilen 18 ergen katılmıştır. Katılımcıların üçü kadın 15’i erkektir. Katılımcıların yaşları 13 ile 17 arasında değişmektedir. Araştırmada veri toplamak amacıyla araştırmacılar tarafından ilgili alanyazından hareketle hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Katılımcıların okul iklimine ilişkin görüşlerini değerlendirmek için nitel veri analizi yönteminden yararlanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre suça sürüklenen ergenler okul ikliminin ilişkiler, öğrenme ve öğretme, güvenlik ve kurumsal yapı boyutlarına ilişkin algılarını ifade etmişlerdir. İlişkiler boyutunda genellikle olumlu algılar ifade edilirken, öğrenme ve öğretme ve güvenlik boyutlarında hem olumlu hem olumsuz algılarının olduğu görülmektedir. Bununla birlikte kurumsal yapı boyutunda ifadeleri bulunan katılımcıların çoğunun bu konuda olumsuz bir algıları olduğu görülmüştür. Elde edilen bu bulgular ilgili alanyazın çerçevesinde tartışılmış ve ruh sağlığı alanında çalışan araştırmacı ve uygulayıcılara bazı önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A Qualitative Study on School Climate Perceptions of Criminal Adolescents
2020
Yazar:  
Özet:

This study, which aims to investigate the perceptions of the school climate of the teenagers who were committed by the crime, involved 18 teenagers who were brought to a child court in a large town with various crimes. Three of the participants are female and 15 men. The age of the participants varies from 13 to 17. The study used a semi-configured conversation form prepared by the researchers from the relevant area to collect data. The quality data analysis method has been used to evaluate participants’ opinions about the school climate. According to the results of the analysis, the criminalized adolescents expressed their perceptions of the relationship of the school climate, learning and teaching, security and corporate structure dimensions. The size of relationships is often expressed with positive perceptions, while the size of learning and teaching and security appears to have both positive and negative perceptions. However, the majority of participants who have expressed their corporate structural dimensions have a negative perception of this. These findings have been discussed within the framework of the relevant field and some recommendations have been given to researchers and practitioners working in the field of mental health.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 978
Atıf : 7.454
2023 Impact/Etki : 0.417
Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi