Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 42
Turizm Rehberliği Öğrencilerinin Gözünden Kuşadası’nın Destinasyon İmajı ve Destinasyon Kişiliği: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Örneği
2020
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Destinasyonlar arası rekabetin oldukça arttığı günümüzde pazarlama açısından destinasyonların sahip oldukları imaj ve kişilikleri bu destinasyonların tercih edilebilirliklerinde önemli birer rol oynamaktadır. Turistlerin destinasyon imajı ve destinasyon kişiliği algılamalarında önemli bir role sahip olan turist rehberlerinin gözünden tanıtımlarını yaptıkları birçok turisti gezdirdikleri destinasyonun, imajını ve kişiliğini nasıl algıladıkları da bir o kadar önemlidir. Buradan hareketle, çalışmanın temel amacı geleceğin turist rehberi adayı olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü öğrencilerinin Kuşadası destinasyon imajı ve destinasyon kişiliği algılamaları arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Çalışmada Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Rehberliği bölümünde eğitimine devam eden tüm öğrencilerden veri toplanmaya çalışılmıştır. Çalışmada veri toplama tekniği olarak anket kullanılmıştır. Öğrencilerin demografik özelliklerine göre yapılan karşılaştırılmalı analizlerde öğrenim görülen sınıfa göre anlamlı farklılıklar olduğu ortaya koyulmuştur. Destinasyon imajı boyutları ile destinasyon kişiliği boyutları arasındaki korelasyon analizi sonucunda tüm destinasyon imajı boyutları ile tüm destinasyon kişiliği boyutları arasında istatistiksel olarak anlamlı ilişki olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Tourism Guidance Student's Eye of Kuşadası's Destination Image and Destination Personality: Aydin Adnan Menderes University School of Tourism Example
2020
Yazar:  
Özet:

As the competition between destinations has increased significantly today, the image and personality of the destinations in terms of marketing plays an important role in the preferences of these destinations. It is so important that tourists, who play an important role in the perception of the destination image and the destination personality, are promoting from the eyes of the tourist guides, how many tourists perceive the destination, the image and the personality they travel. Moving from here, the main objective of the study is to reveal the relationship between the students of the Tourism Guide Department of the University of Aydın Adnan Menderes, the candidate for the future tourist guide and the perceptions of the destination personality. In the study, data from all students who continue their education in the Aydin Adnan Menderes University Tourism Guide department was attempted to be collected. The research was used as a data collection technique. Comparative analysis based on the demographic characteristics of students has shown that there are significant differences according to the class that is studied. The analysis of the correlation between the dimensions of the destination image and the dimensions of the destination personality has found that there is a statistically meaningful relationship between all the dimensions of the destination image and all the dimensions of the destination personality.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.350
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi