Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 59
 Görüntüleme 8
REVİZE EDİLMİŞ BLOOM’UN TAKSONOMİSİNE GÖRE ÇÖZELTİLER VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ KONUSUNDA BAŞARI TESTİNİN GELİŞTİRİLMESİ: GEÇERLİK VE GÜVENİRLİK ÇALIŞMASI
2011
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, “Çözeltiler ve Fiziksel Özellikleri” konusu kapsamında bir başarı testi geliştirildi. Testteki her bir maddenin ölçmeyi amaçladığı kazanımla ve Bloom’un revize edilmiş bilişsel alan öğrenme seviyeleriyle uygunluk düzeylerini belirlemek üzere, öğretim elemanlarının görüşlerine başvuruldu. Çalışmanın ikinci aşamasında, son halini alan 31 soruluk başarı testi, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi OFMAE Bölümü Kimya Öğretmenliği Programı ve aynı fakültenin İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Programında öğrenim gören toplam 160 öğrenciye uygulanarak madde analizi yapıldı. Elde edilen veriler doğrultusunda testtin ortalama güçlük indeksi 0,41 ve ayırt edicilik indeksi 0,40 olarak hesaplandı. Bunun yanı sıra testin güvenirliği 0,77 olarak bulundu. Elde edilen sonuçlar, geliştirilen testin hem ayırt edicilik hem de madde güçlüğü açısından iyi tasarlanmış bir test olduğunu ortaya koydu.

Anahtar Kelimeler:

the development of success test in solutions and physical properties according to revised bloom’s condominium is applicable and reliability work
2011
Yazar:  
Özet:

in this study, a success test was developed within the scope of the “specialities and physical properties” was aimed to measure each substance in the test and to determine the eligibility levels with the revised cognitive field learning levels of bloom, the study was applied to the opinions of teaching elements in the second stage of the final study, the 31 question success test atatürk university excavation blackbekir education faculty ofmae chapter chemistry teacher program and the primary school part of the same faculty was applied to the total 160 students studying in the teaching program, and the substance analysis was collected in accordance with the test index, as well as a test index, which was developed in accordance with the analysis of the value of the value of the analysis of the value of the index, as well as a result of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis of the analysis

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.174
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal