Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 9
Designing Export Performance Model based on Organizational Orientations
2015
Dergi:  
Iranian Journal of Management Studies
Yazar:  
Özet:

This study extends prior researches by exploring the effect of organizational orientations on export performance. Building on the already extensive literature, we developed a model of relationship. A total of 120 usable questionnaires were received from the Iranian food industry SMEs. The results indicated that entrepreneurial orientation, market orientation and learning orientation positively impact export performance. Market orientation positively influences learning orientation. Furthermore, both market and learning orientation positively impact entrepreneurial orientation. Additionally, market orientation indirectly impacts export performance via entrepreneurial and learning performance. Learning orientation also indirectly impacts export performance via entrepreneurial orientation. Most empirical studies have been conducted in developed countries, rather than in developing countries. This is the first examination of the role of three organizational orientations in Iranian SMEs. This study is aimed at companies who wish to increase their performance. Managers can also enhance their chances of success by developing the different orientations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Iranian Journal of Management Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 429
Atıf : 318
Iranian Journal of Management Studies