Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
SERONEGATIVE SJÖGREN SENDROMU: GÖZDEN KAÇAN BIR ANTITE MI?
2024
Dergi:  
Eskişehir Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Primary Sjögren syndrome (pSS) is a systemic autoimmune disorder characterized by the chronic inflammation and dysfunction of exocrine glands, mainly salivary glands, causing dryness of the eyes and the mouth. Patients present with a spectrum of clinical manifestations from sicca (dryness) symptoms to potentially severe extra glandular and/or systemic features, such as inflammatory arthritis, parotitis, interstitial lung disease, neurological dysfunction, cryoglobulinemia, and lymphomas. SS have autoantibodies such as anti-Ro/SSA, anti-La/SSB, antinuclear antibodies (ANA), and rheumatoid factors(RF). These autoantibodies are present in 45% to 75% of patients. Patients fulfilling SS criteria who do not express classic serum antibodies are called patients with seronegative SS. Seronegative SS varies in the literature, ranging from 8% to 37% of SS cohorts. Diagnosing seronegative pSS can be difficult. Without readily detectable serum biomarkers, patients with seronegative SS may be overlooked in the clinic. Here we present 3 cases of seronegative SS with different organ involvement.

Anahtar Kelimeler:

Is Seronegative Sjogren's Syndrome: An Overlooked Entity
2024
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Eskişehir Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Eskişehir Tıp Dergisi