Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 80
 İndirme 16
İŞGÜCÜ PİYASASINDA SURİYELİ MÜLTECİ GİRİŞİMCİLER: İSTANBUL ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Suriye'de iç savaş nedeniyle kitlesel göç hareketi Nisan 2011'de başladı. Türkiye, “açık kapı politikası” nedeniyle en çok Suriyeliyi ağırlayan ülkedir. Türkiye'de 3,5 milyondan fazla Suriyeli yaşamaktadır. Mültecilerin çok yönlü olumlu / olumsuz katkılarından biri ekonomik kalkınmadır. Mültecileri, ekonomik dinamizmi artıran, ekonomiye üretici ve tüketici olarak katkıda bulunan yeni bir güç olarak görmek mümkündür. Suriyeli mültecilerin yaşadığı bölgelerde önemli ekonomik faaliyetler var. Aynı zamanda, Türkiye'ye gelen Suriyeli mültecilerin ekonomik, yasal, politik ve sosyal sorunlara sebep olduğu açıktır. Ancak bu sorunların yanı sıra, belki de en kötüsü, 3,5 milyondan fazla mültecinin Türkiye'ye entegrasyonun, yapılandırılmış ve resmi bir planın olmamasıdır. Bu çalışmada, literatür kısmı araştırmanın ilk bölümünü oluşturan göçmenler ve mülteciler başlığı altında incelenecektir. Çalışmanın ikinci bölümünde girişimcilik ve girişimci kavramlarına odaklanacaktır. Bu şekilde tüm parçalara ulaşmaya çalışılarak endüktif bir yöntem izlenecektir. Kavramlar tartışıldıktan sonra İstanbul'da yaşayan Suriyeli mültecilerle yüz yüze görüşmeler değerlendirilecektir. Suriyeli girişimcilerin işgücü piyasasındaki olumlu ve olumsuz deneyimleri tartışılacaktır. Elde edilen veriler, girişimcilerin Türkiye'nin işgücü piyasasına girmesini zorlaştıran birçok engel olduğunu göstermektedir. Suriyeli girişimcilerin olumsuz deneyimlerine yanıt olarak, çözüm önerileri sunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Syrian Refugee Entrepreneurs In Labour Market: The Case Of Istanbul
2020
Yazar:  
Özet:

The mass migration movement started in April 2011 in Syria due to the civil war. Turkey is the country which hosts most Syrians because of “open door policy”. Over 3.5 million Syrian people live in Turkey. One of the multidimentional positive / negative contributions of refugees to the country is economic development. It is possible to see refugees as a fresh power that increases the economic dynamism, contributes to the economy as a producer and consumer. There is significant economic activity in the regions where Syrian refugees live. At the same time it is clear the Syrian refugees coming to Turkey have created economic, legal, political and social problems. But besides these problems, perhaps worst of all, over 3.5 million refugees’ integration of Turkey, is the lack of a structured and formal plan. In this study, the literature part will be examined under the title of migration and refugees which form the first part of the research. In the second part of the study, it will focus on the concepts of entrepreneurship and entrepreneurs. In this manner, an inductive method will be followed by trying to reach the whole parts. After discussing the concepts, face-to-face interviews with Syrian refugees living in Istanbul will be evaluated. The positive and negative experiences of Syrian entrepreneurs in the labour market will be discussed. The obtained data show that there are many obstacles that make it difficult for entrepreneurs to enter the labor market of Turkey. In response to the negative experiences of Syrian entrepreneurs, suggestions are offered as solution.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 581
Atıf : 3.992
2023 Impact/Etki : 0.358
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi